藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9549|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

鋁窗! [複製鏈接]

有無人已經要整鋁窗啦? 早前我搵師父換窗較 上到嚟睇 話隻窗(連玻璃)太重唔換佢都唔敢博廢事連人帶窗跌落街. 點算?

what is wrong with your window?

個window該ok,香港地好多新樓都係咁上下大啦
永遠愛著您 :em21: [/code]

D 窗咁新都要換架?
===

[quote:960116e0a7="Jess&Burns"]D 窗咁新都要換架?[/quote]

人地話換窗較咋. :nowords:
因為要拆左隻窗(開得果隻呀)落黎先換到.
至於點解人地話隻窗重可能因為有玻璃頂住好難攞隻窗入屋換窗較.
所以話重呢會唔會先拆左塊玻璃落黎先拆窗會方便D呢.
不如問吓EMO啦.

期實隻窗用左一年多係唔係有需要咁早換呢???? :?:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

上次大風吹到隻窗較(ar)咗少少個師父話隻窗跌就唔會跌嘅. 不過換咗會安心啲嗎! 我睇過師父攞上嚟個隻較 比起我哋個隻真係厚D.

[quote:a59b5afdd9="532"]上次大風吹到隻窗較(ar)咗少少個師父話隻窗跌就唔會跌嘅. 不過換咗會安心啲嗎! 我睇過師父攞上嚟個隻較 比起我哋個隻真係厚D.[/quote]

我個廳有隻窗個較都ar ar地 所以我都想搵人整整佢 有冇人有好介紹?
Rambler Crest Soccer Club

有無人啲窗裝咗城大發明嘅鋁窗安全鏈呀?

有冇人整過D鋁窗??有冇人有好介紹?我窗邊滲水呀想搵人整整佢.......

[quote:d7b3d781f5="Winnie the Pooh"]有冇人整過D鋁窗??有冇人有好介紹?我窗邊滲水呀想搵人整整佢.......[/quote]
唔知你有冇用鏡睇過係唔係鋁窗膠或窗邊膠爆開左或者有嚨呀?如果係既話買番隻專用膠,自己將舊 o個條膠用 "金界" 刀起左出黎,然之後補番膠就得咖勒;防水膠 o係呢種情況可能有兩種膠要用,第一種鋁窗膠~~鋁窗本身或鋁料與玻璃之間用,第二種窗邊膠~~鋁窗與外牆石之間用,兩種膠都要買有防紫外光及防水功能先至得。如果冇信心或者唔係防水膠爛左,咁先至搵專人做啦! h:
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil: