藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2995|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

大件事 廚房入水.... [複製鏈接]

我收左樓啦 但發覺落雨個日 個廚房漏水...點算? 你地有冇咁既問題? :cry:

係藍澄灣落荃灣可以搭咩車呀??

Re: 大件事 廚房入水....

[quote:2470c82953="boboyeung"]我收左樓啦 但發覺落雨個日 個廚房漏水...點算? 你地有冇咁既問題? :cry:

係藍澄灣落荃灣可以搭咩車呀??[/quote]

可能因廚房冇關窗,再check check 廚房窗上的抽氣扇!

藍澄灣落荃灣
A. No#43 at 蛇仔路頂
B. 88G -> KF
   b1. Red Van@Kwai Chung Plaza -> TW
   b2. MTR -> TW
C. Taxi
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

Re: 大件事 廚房入水....

[quote:a600f00a68="grassman"][quote:a600f00a68="boboyeung"]我收左樓啦 但發覺落雨個日 個廚房漏水...點算? 你地有冇咁既問題? :cry:

係藍澄灣落荃灣可以搭咩車呀??[/quote]

可能因廚房冇關窗,再check check 廚房窗上的抽氣扇!

藍澄灣落荃灣
A. No#43 at 蛇仔路頂
B. 88G -> KF
   b1. Red Van@Kwai Chung Plaza -> TW
   b2. MTR -> TW
C. Taxi[/quote]

你睇下抽氣扇有冇個雨擋? 如果冇 打去滾你處叫佢加番俾你啦.
Rambler Crest Soccer Club

等我今晚check下先 thank you~~

真係有d無奈 管業處話佢唔會加雨檔 又話承建商話如果係抽氣扇入水 要我地負責返 叫佢上黎check 佢又話依家check唔到 要落雨先check到....好彩依家未搬入黎 搬左入黎d野咪濕晒~~~~~~ rc的管理處好冇用!!!!!!

[quote:68808943fb="boboyeung"]真係有d無奈 管業處話佢唔會加雨檔 又話承建商話如果係抽氣扇入水 要我地負責返 叫佢上黎check 佢又話依家check唔到 要落雨先check到....好彩依家未搬入黎 搬左入黎d野咪濕晒~~~~~~ rc的管理處好冇用!!!!!![/quote]

可能因為我地係1手樓 當時係管理處主動contact我地要加裝的...
Rambler Crest Soccer Club

我一直都有呢個問題,管理處話我已加了雨檔......但依我所見,其實我的問題是窗邊滲水,仲要係勁滲嗰隻,試過連我櫃底的吸塵機都入哂水報消埋......後未我只好唔關哂個窗,關剩一條「LA」,咁水就會喺窗邊流走,唔會入屋,但又唔會撇雨......

唔知你會唔會好似我咁.....
:em06: ____________長路就算多漫長似沒盡頭 :poor: 您總緊靠著我輕挽我的手 :yeah: :oh: :sweat: :nowords: 那怕歲月一飄去未可留 :em21: 能找到真愛已足夠 :oops: :face13:

我屋企就黎會裝修 叫師傅幫我睇下可唔可以"鈥玻璃膠~