藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: grassman
打印 上一主題 下一主題

市場及加薪 [複製鏈接]

[quote:b56257846d="grassman"][quote:b56257846d="Jess&Burns"][quote:b56257846d="Billy"][quote:b56257846d="Jess&Burns"]做左呢間公司4年 每年都有加人工$1000-
次次都係過左農歷新年那個月開始加.
唔知今年有無得加呢. 好驚呀~
Bonus : 1個月人工  x 3 + 13 月糧.
( 我覺得老細對我地都幾好 )[/quote]

又真係幾好喎.
又有人工加又有bonus出.....[/quote]

所以我地個個同事都當佢神咁. 好崇拜佢架!
我地公司去旅行 同老細影相 個個人都將張相晒出黎放在枱頭.[/quote]

用金錢換來的尊敬我不感興趣,換我是你,我會把這份工辭掉!(但當你辭工時,請通知我,感謝! :em14: )[/quote]

唔單止金錢既. 如果佢比好高人工我地 然後好似變態佬咁罵我地. 我諗無人會放張相上枱頭啦.

事實上係 佢既為人作風比我地個感覺係會好顧及員工感受.
好似公司去旅行 其實佢可以唔去 但佢都會同我地一齊去.
剛剛來到公司時 要去青島出TRIP 佢都抽時間倍我去. (可能因為唔放心我啦) 其實心底裡都覺得 作為一個老細 佢根本唔需要做到咁low level 既野. 唔需要落手落腳做. 唔使咁幫我. 因為做好件事. 係我既本份.... 但係佢就係咁.
我仍然留在這間公司工作 其中一個原因 係因為佢係一個好老闆.
===

[quote:05a94f25fc="diedsee"][quote:05a94f25fc="gp"]應該會加少少掛. 但係出面個市吹到會計界超好景 我又唔覺喎. 就算好景極 我老細都唔會加太多 只會話生意好難做 要出多d錢先請到人 又要減價先可以搶到客. :nowords: 但係佢唔會諗加多d人工去留人.[/quote]
會計界?? 你都係 ar???
我7月先知 wor so far 都有人工加...coz 會計界麻  ops:[/quote]

行家喎 :em12:  我下個月就知加幾多 之至bonus就唔知會唔會有 :?:
G :em21: P

加左人工 又有15個月糧 好開心呀 ^^
===

[quote:c822808c7d="Jess&Burns"]加左人工 又有15個月糧 好開心呀 ^^[/quote]
噫,咁咪又可以去旅行囉!:em04:
妳o個行而家係咪多左好多 order 呀?
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:64b3e7b19b="Jess&Burns"]加左人工 又有15個月糧 好開心呀 ^^[/quote]

好好境喎! :face13:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:e2adb767e8="grassman"][quote:e2adb767e8="Jess&Burns"]加左人工 又有15個月糧 好開心呀 ^^[/quote]

好好境喎! :face13:[/quote]
喂,你又加左幾多呀? :mrgreen:

[quote:9c076288a4="grassman"][quote:9c076288a4="Jess&Burns"]加左人工 又有15個月糧 好開心呀 ^^[/quote]

我以前最多都只係 14 個月糧咋,不過吾係而家哩間公司。 :nowords:

[quote:38a4747a3d="Jeffrey & Shirley"][quote:38a4747a3d="grassman"][quote:38a4747a3d="Jess&Burns"]加左人工 又有15個月糧 好開心呀 ^^[/quote]

我以前最多都只係 14 個月糧咋,不過吾係而家哩間公司。 :nowords:[/quote]
你今年有冇得加呀? :em12:

[quote:b7a193b801="Robert"][quote:b7a193b801="grassman"][quote:b7a193b801="Jess&Burns"]加左人工 又有15個月糧 好開心呀 ^^[/quote]

喂,你又加左幾多呀? :mrgreen:[/quote]

又有4位數字!
===

[quote:8217b99031="Robert"][quote:8217b99031="Jeffrey & Shirley"][quote:8217b99031="grassman"][quote:8217b99031="Jess&Burns"]加左人工 又有15個月糧 好開心呀 ^^[/quote]

我以前最多都只係 14 個月糧咋,不過吾係而家哩間公司。 :nowords:[/quote]
你今年有冇得加呀? :em12:[/quote]
無!係時候走老! :wink: