藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Man and Agnes
打印 上一主題 下一主題

係咪入伙先要擇日,收樓唔使架?! [複製鏈接]

未喎 ! 有分別嗎 ??
我返夜更 !

[quote:0f53b0dc8d="SEVEN"]未喎 ! 有分別嗎 ??
我返夜更 ![/quote]
其實你入左伙未呀...
可以入伙之前先拜...

[quote:9438fe74b8="SEVEN"][quote:9438fe74b8="eric_818"]您都入左伙囉
唔洗諗啦.[/quote]

係呀 ! 我乜都冇做; 比阿媽"娥"左好多日 有無得事後補救 ?? :em08:  :em08:[/quote]

遲好過冇 為求安心 不如你後補啦

P女: 可以點補救; 請教我!
我已經搬左入黎住 有時會去阿媽到訓..之不過就算係RC;我都無係到過夜的

[quote:9b224aae52="女"]
遲好過冇 為求安心 不如你後補啦[/quote]

P女; 我都想知點做 教埋我..可以嗎 ??  ops:  ops:

[quote:2e154becd1="SEVEN"]P女: 可以點補救; 請教我!
我已經搬左入黎住 有時會去阿媽到訓..之不過就算係RC;我都無係到過夜的[/quote]

???你又搬左入黎住... 又無過夜?
咁即係入左黎住未呢?  

以我所知. 如果你有底衫褲入屋 ( 注意: 不是你著住那些 ) 便叫做入了伙.

無話補唔補救既.....呢d 野.... 信則有. 不信則無.
既然之前都無做過. 咪由得佢law.
===

各位:
你都可以用好簡單既方法:
      一) 買5個橙放在屋的四角同正中
               順時針方向拜...
      二) 用西釉葉香四角洒水(用米洒向地都得)
      三) 擇吉時~~~
就係甘就好快拜完四角啦~~~~
[```]

[quote:1bb22ee802="SEVEN"]P女: 可以點補救; 請教我!
我已經搬左入黎住 有時會去阿媽到訓..之不過就算係RC;我都無係到過夜的[/quote]

P女; 我都想知點做 教埋我..可以嗎 ??  ops:  ops:[/quote]

你未係rc過夜 咁你即係入左伙未? 有冇做拜四角儀式?
通常d人係入伙0個日都會係度訓一晚
要是你想安心 咁咪後補拜返
其實拜四角好簡單 你可以去街市(rc對面都有) 同佢講要買用黎拜四角的
佢就會教你點做

[quote:b2acf48896="SEVEN"]P女: 可以點補救; 請教我!

Seven  & Blue 睇下幫晤幫到你 !        
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?p=40067&highlight=#40067