藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: diedsee
打印 上一主題 下一主題

好唔適應... [複製鏈接]

[quote:54f5aba367="diedsee"]搬出嚟之前仲返緊學
放學返屋企仲有亞媽照顧
宜家咩都食自己…. :dead:
日日都係返工…放工…煮飯…瞓覺…
街都去唔到唉…..都唔知點講喇…
總之好似自己 ge 生活模式變得太大 太快….好辛苦[/quote]

我都有同感 !  :poor:
JANICE :em11:

[quote:bfa613cae8="diedsee"][quote:bfa613cae8="milk"]急凍銀雪魚同急凍三文魚排都有煮,因為貪其方便嘛 ops: o的魚鱗洗兩洗就冇o架喇!
新鮮就多數都煮桂花魚,又係貪方便 :[/quote]煮過一次....爛晒[/quote]妳意思係指急凍魚定還是桂花魚,用煎定蒸 :?:
我今晚都蒸左條桂花食 ops:
:em09:

[quote:dcbed35164="bikbark"][quote:dcbed35164="milk"][quote:dcbed35164="bikbark"]mine is in ap lei chau!!![/quote]好遠喎 :shock:[/quote]yes ar so i seldom go to rc law...
haven't been there for 2 weeks la yau...[/quote]嘩~兩個星期喇,妳唔怕 hxxxs 係度作反呀 :

[quote:d1c1e7a8a9="milk"][quote:d1c1e7a8a9="diedsee"][quote:d1c1e7a8a9="milk"]急凍銀雪魚同急凍三文魚排都有煮,因為貪其方便嘛 ops: o的魚鱗洗兩洗就冇o架喇!
新鮮就多數都煮桂花魚,又係貪方便 :[/quote]煮過一次....爛晒[/quote]妳意思係指急凍魚定還是桂花魚,用煎定蒸 :?:
我今晚都蒸左條桂花食 ops:[/quote]

煎到散晒 :poor:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:d1e98d0bfd="diedsee"]煎到散晒 :poor:[/quote]妳指的是桂花魚?
桂花魚我會蒸!
懶的做法︰將少許油(我落好少)及蒸魚豉油"林"上面,然後加o的薑絲﹑蔥斷及辣椒絲,一齊蒸兩個字,食得!

唔懶做法︰將以上調味料用獲煮過之後"林"落已蒸好o既魚身上,食得!
我用懶的做法 :zdevil:

係煎急凍銀雪魚同急凍三文魚煎到散晒 :poor:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

我剛搬入o黎時都好唔慣......不過只限一個禮拜 h: 好彩亞媽住長青村 咁我先可以有住家飯食 : ......鬼叫我唔識住飯咩 ops:
G :em21: P

[quote:6c3927f463="vivian"]嘩~ 歡迎啊 !
只是地方淺窄 照呼唔到
家徒四壁 凳都唔多張
又無cheese cake 又無saga.....
齋坐待慢大家....  :em16:[/quote]

唔好意思.... 借問聲..... 點解會關 saga 事???  :?:

[quote:71acdebea0="hales"]

有次我親眼見到有個男人又係抽住條魚 最後又係穿左個膠套 :
但重點係 這時個男人既身在日本城 :
更嚴重既問題係................. :

條魚"sin"左去個貨架底 :em17:[/quote]

哈哈哈哈哈哈..........  :em17:  :em17:  :em17:
想像到個情景應該好好笑  :
但同時 如果自己係個主人翁 又會好慘  :nowords:

[quote:0ba056188d="diedsee"]係煎急凍銀雪魚同急凍三文魚煎到散晒 :poor:[/quote]大師睇睇-------> http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=6597