藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: diedsee
打印 上一主題 下一主題

有冇睇蘇師傅教風水 [複製鏈接]

唔該cliff師傅
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:522038882e="bikbark"]請問廚/廁門口種植物有咩用?[/quote]

我記得蘇民鋒話廁所對廚房對女性o既健康有影響...
Rambler Crest Soccer Club

咁除o左種植物 成日閂埋廚/廁門有無用?
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:14db210e3d="Eddy Lam"][quote:14db210e3d="bikbark"]請問廚/廁門口種植物有咩用?[/quote]

我記得蘇民鋒話所對廚房對女性o既健康有影響...[/quote]

因為佢諗女性會在廚房工作!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:2467c997dc="bikbark"]咁除o左種植物 成日閂埋廚/廁門有無用?[/quote]
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:ba99172d2e="bikbark"]咁除o左種植物 成日閂埋廚/廁門有無用?[/quote]

廁 -> 水
門 -> 木
廚 -> 火

水生木 木生火 咁又就化解了  :
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:d44076d0a0="Billy"][quote:d44076d0a0="bikbark"]咁除o左種植物 成日閂埋廚/廁門有無用?[/quote]

廁 -> 水
門 -> 木
廚 -> 火

水生木 木生火 咁又就化解了  :[/quote]
應該係
廁 > 水
廁門 > 木
大門 > 木
廚門 > 木
廚 > 火

咁就好鬼煩。 :

[quote:a5788ddb32="bikbark"]唔該cliff師傅
[/quote]

我唔係cliff師傅 Haha 只係唔記得 Quote 返 "蘇師傅" 之麻. Haha
大眼

[quote:b4ca075ab9="Jeffrey & Shirley"][quote:b4ca075ab9="Billy"][quote:b4ca075ab9="bikbark"]咁除o左種植物 成日閂埋廚/廁門有無用?[/quote]廁 -> 水
門 -> 木
廚 -> 火

水生木 木生火 咁又就化解了  :[/quote]應該係
廁 > 水
廁門 > 木
大門 > 木
廚門 > 木
廚 > 火

咁就好鬼煩。 :[/quote]咁索性拆左兩度門,之後將藤種植物圍住兩度門框!
既能切合風水,又能美觀家居。

廁 -> 水
藤蔓=植物 -> 木
廚 -> 火

一樣掂 :
:em09: