藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Ha and Kui
打印 上一主題 下一主題

一年前今日... [複製鏈接]

我係6月19號買的o個日我o係公司做做下o野請假同我女朋友&我阿媽去買.......
唸返起都好好笑       

我記得我收樓那個星期是我的生日. 所以我男朋友話. 呢個就佢比我今年的生日禮物啦....
當時樓價升左20% . 於是我話 多左呢20% 係我既~

好彩無負之產姐~ :!:

[quote:c6706b9d05="diedsee"]我買嗰日未有6座[/quote]

當日個agent仲吹水話六座會租俾disney 做宿舍 未必會賣 :em18:
G :em21: P

it's my honey's birthday again..............1st year annuversary with RC.
多謝各位!! :em04: 滑滑呀嘟嘟~~似豬膏咁滑,牛油蛋達無咁滑~~圓圓面珠我想錫一啖~~ :em04:

去年6月1日....天晴

我同我男朋友去完元朗探人 當返黎唔知擔乜野車0個陣
見到有專車去中環(當時都冇諗住買樓 0個時都唔知有個樓盤叫藍澄灣 哈....)
如果冇記錯 6月1日好似係第一日示範單位開放
於是 我地就坐左free bus去中環
就係因為貪呢....十幾廿元 之後我地就花左百幾萬買左rc ...... :em03:
呢個故事教訓大家........"便宜莫貪"

[quote:8985ed8c0b="女"]去年6月1日....天晴

見到有專車去中環(當時都冇諗住買樓 0個時都唔知有個樓盤叫藍澄灣 哈....)
就係因為貪呢....十幾廿元 之後我地就花左百幾萬買左rc ...... :em03:
呢個故事教訓大家........"便宜莫貪"[/quote]
但而家好似係GOOD END 喎......

[quote:8d1b6bc28e="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:8d1b6bc28e="女"]去年6月1日....天晴

呢個故事教訓大家........"便宜莫貪"[/quote]
但而家好似係GOOD END 喎...... [/quote]

係呀係呀....

呢個故事仲有續集
留返今晚先講 因而家要開始做野...... :mrgreen:

[quote:51a7cd4e19="女"]

我都係為左慳十幾廿元車錢而走去搭穿梭巴士 ops:  仲差d唔見左個手提電話 好在落車前發現 好快搵番.... :mrgreen:

...經過一晚考慮 終於決定入票 我6月2號收左工後就"拿拿臨"走去中環. 當時約左個agent係置地廣場等 置地廣場以經見好多agent 華人行樓下就更加人山人海 :em03: . 仲記得入票禮物係 -- 藍澄灣電話繩同海逸coupon.

當時因為未知發展商開價 又未知會推邊d單位 所以入票都係抱住"不妨一試"同"抽獎"心態 之後幾日都有d忐忑.  

之後終於6月6號(應該係第一輪公眾內購)買到. 當晚六點半就去到華人行 排左好耐隊 跟住等到十點幾仲要同其他買家/agent逼餐死先入到去揀樓 但只係花左一分鐘就揀左 真係有d兒嬉 :em18: .  好在而家睇番轉頭 都覺得無買錯  :em19:.

[quote:1ea29bc507="Ha&Kui"][quote:1ea29bc507="女"]

我都係為左慳十幾廿元車錢而走去搭穿梭巴士 ops:  仲差d唔見左個手提電話 好在落車前發現 好快搵番.... :mrgreen:[/quote]

但我們就無咁好彩
部電話真係係買樓果日唔見左.... :em01:  :em01: