藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Maggie Johny
打印 上一主題 下一主題

TV 天線 [複製鏈接]

[quote:a121eba2ff="wychan"]大家留意,如果extend條天線入櫃,天線按位都要從原本牆位出來,好肉酸[/quote]

唸下用天花線摭摭奀o唔得   :?
我係隱形人  :em19:

有問題呀???????????

我想問o下 客廳另一面牆身有沒有 t.v. 及 插蘇位????
有o既話我情願將 sofa 同 tv 柜換位好過~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:51e2906b90="dracula"]有問題呀???????????

我想問o下 客廳另一面牆身有沒有 t.v. 及 插蘇位????
有o既話我情願將 sofa 同 tv 柜換位好過~[/quote]

唔係好明係想講邊個位置 但係全屋就只係得一個tv 天線位 而天線位隔離有個孖蘇位for tv。
2座A - original \"M&J\"

[quote:e8895a8aaf="wicyh"][quote:e8895a8aaf="wychan"]大家留意,如果extend條天線入櫃,天線按位都要從原本牆位出來,好肉酸[/quote]

唸下用天花線摭摭奀o唔得   :?[/quote]

唔好意思....咩叫天花線?

[quote:cf535e05a5="Maggie&Johny"][quote:cf535e05a5="wicyh"][quote:cf535e05a5="wychan"]大家留意,如果extend條天線入櫃,天線按位都要從原本牆位出來,好肉酸[/quote]

唔好意思....咩叫天花線?[/quote]
地板同牆身之間果個直角釘上去既叫做地腳線
天花同牆身之間果個直角釘上去既叫做天花線

[quote:aa02015663="hales"][quote:aa02015663="Maggie&Johny"][quote:aa02015663="wicyh"][quote:aa02015663="wychan"]大家留意,如果extend條天線入櫃,天線按位都要從原本牆位出來,好肉酸[/quote]

唔好意思....咩叫天花線?[/quote]
地板同牆身之間果個直角釘上去既叫做地腳線
天花同牆身之間果個直角釘上去既叫做天花線[/quote]

係咪即係好似地腳線咁有舊野突出黎一排咁個d呀? thank

咁咪又係要錢整  :em05:  咁不如改制位改到啱心水再油過仲happy啦 (雖然有天花線grand D) 到時加多個tv制位响細房添

[quote:131b8dadac="Maggie&Johny"][quote:131b8dadac="dracula"]有問題呀???????????

有o既話我情願將 sofa 同 tv 柜換位好過~[/quote]

唔係好明係想講邊個位置 但係全屋就只係得一個tv 天線位 而天線位隔離有個孖蘇位for tv。[/quote]

我係講呢.... 原本個個諗住放 SOFA 個位置呀~ 如果o個度有o既話~
我索性o係o個度放 t.v 而 sofa 就放o係個個諗住放 t.v 柜個位置~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:86afea1bb8="dracula"][quote:86afea1bb8="Maggie&Johny"][quote:86afea1bb8="dracula"]有問題呀???????????

唔係好明係想講邊個位置 但係全屋就只係得一個tv 天線位 而天線位隔離有個孖蘇位for tv。[/quote]

我係講呢.... 原本個個諗住放 SOFA 個位置呀~ 如果o個度有o既話~
我索性o係o個度放 t.v 而 sofa 就放o係個個諗住放 t.v 柜個位置~[/quote]

sofa位個邊近角好似有組蘇位 但天線就會係主人房入門口左手面既牆上方位置 (以你f座為例)

:?: 即係o個邊唔可以放 t.v.(如果唔改位)????  :em01:
見過鬼就唔怕黑啦~