藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: kamnin
打印 上一主題 下一主題

數碼廣播消息 [複製鏈接]

[quote:8ef6b83423="diedsee"]我唔識高清呢家 ops: 我部 HD ready 係唔係加USB 高清手指就ok ga?[/quote]
可能有 D 誤會。
USB 高清手指係 for 電腦用既,而你個 HD ready 應該係講部電視機,咁你就要買機頂盒喇。

It works now.
I am using both USB TV receiver and Pixel Magic TV3000.
Pixel Magic TV3000 is better than USB TV receiver.
The cost of Pixel Magic TV3000 is HK$2000.
USB TV receiver costs HK$350

[quote:aed29b9584="pennycmh"]大件事la網上話如果曾接駁有線電視係睇唔到高清
死la....唔知之前個業主有無裝有線係味因為咁我睇唔到高清[/quote]

真定假? 我有裝有線...咁咪收唔到高清?
Rambler Crest Soccer Club

收到喇!!!

真係好清呀!!!
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

除左高清台重有個J2台!!!
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

仲有資訊台

[quote:97efce0dd5="Eddy Lam"][quote:97efce0dd5="pennycmh"]大件事la網上話如果曾接駁有線電視係睇唔到高清
死la....唔知之前個業主有無裝有線係味因為咁我睇唔到高清[/quote]

真定假? 我有裝有線...咁咪收唔到高清?[/quote]

你上uwant個綱see see la

[quote:08d7ae76d3="pennycmh"][quote:08d7ae76d3="Eddy Lam"][quote:08d7ae76d3="pennycmh"]大件事la網上話如果曾接駁有線電視係睇唔到高清

真定假? 我有裝有線...咁咪收唔到高清?[/quote]

你上uwant個綱see see la[/quote]

睇怕係冇得睇 wor... http://digitaltv.i-cable.com/dtt_check_main_step3.php
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

測試過後,以無線翡翠台一節 11 分鐘(cut 廣告後),半小時 22 分鐘既半小時節目為例:
22 分鐘錄影出黎既HD file 大慨要 2.6GB。
如果要錄影今晚既高清版 Spiderman 2 既話,就要預定 20GB Hard Disk 位喇。

請問有無朋友仔而家用緊有線而又試過收到高清0架???