藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: CJ
打印 上一主題 下一主題

尋人 [複製鏈接]

[quote:976699f568="Royhk"][quote:976699f568="hales"]網上守則 :?: 邊度有得睇? :?:
上左十幾年網都未見過網上守則... :?:[/quote]

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=6533

不是你寫的貼文守則嗎?????

咁你玩晒啦!![/quote]

哦~原來你係講呢個 :
以為乜野網上守則....R爆頭....
不過違反邊條??

anyway 唔關我事..我唔係版主又唔係admin... :  :

[quote:940cb7ce15="Royhk"][quote:940cb7ce15="hales"]網上守則 :?: 邊度有得睇? :?:

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=6533
第二章 不洽當文章定義:
1. 於某一版面發表文章時 其文章內容與該版面之版面描述
  不相關.
2. 回覆文章的內容與原文標題所述說的內容沒有合理的關聯性.
3. 在沒有事實証明的情況之下對其它使用者作出不理性評擊.
4. 粗言穢語.

不是你寫的貼文守則嗎?????守則係你寫的又話上左十幾年網都未見過網上守則... ??

哦~哦~~咁CJ對邊個"其它使用者"作出不理性評擊? :?:

CJ 已將原文修改
算吧 就當我多事. 我自己發神經 大家心照!

[quote:5b0a493490="Royhk"]CJ 已將原文修改
算吧 就當我多事. 我自己發神經 大家心照![/quote]

哦...真係唔好意思 我講得唔清唔楚....
我真係唔係講你....如果引起你誤會既話 sorry囉 :em14:

Forget it

[quote:3231565624="Royhk"][quote:3231565624="hales"]網上守則 :?: 邊度有得睇? :?:

第二章 不洽當文章定義:
1. 於某一版面發表文章時 其文章內容與該版面之版面描述
  不相關.
2. 回覆文章的內容與原文標題所述說的內容沒有合理的關聯性.
3. 在沒有事實証明的情況之下對其它使用者作出不理性評擊.
4. 粗言穢語.

不是你寫的貼文守則嗎?????守則係你寫的又話上左十幾年網都未見過網上守則... ??

我本來以啟示形式出帖 冇諗過搞咁多事...
royhk兄 對於你d羅輯十分有疑問 你不滿的是守則問題還是道德問題:?:

根據兄台列出之守則......
1. 因為我沒有列舉全部事實 難怪你認為違反... 原來你唔係要我收番個名 你想我公開多d事實?! 你都算.......
2. 陳述事實 算是理性 還是不理性呢?
3. 我沒有粗言穢語 又沒有駡人黑社會; 又算是比人評擊 還是評擊人呢?
4. 就算以上都唔啱聽 佢又唔係"使用者" 你咁激動 唔通你係.......... :?:

道德上 根據兄台高尚之情操 你不高興的是"指名道姓" 還是覺得我唱人家呢?
1. 如果指名道姓是不道德的 那麼你的投訴 於我是不道德的; 消委會公開黑店也是不道德的; 記載報導張子強的報章也是不道德的; 銀行在信貸庫登記信貸紀錄也是不道德的; 對嗎?
2. 況且我沒有指名道姓.
3. 原來蓄意欠債的 是受害人; 追債的 是逼害人 是黑社會! 報紙上的通告啟示是非法的!
4. 原來出律師信追九個月有錢都唔還不是玩野 玩法律la的人都不是玩野.
5. 任何投訴 不論事實如何 都只可以和血吞; 不可以講出來警惕大家!

來哥 你happy唔happy好重要 大佬你唔happy 如果恐嚇話告我黑社會 又或者搵人打我 咁點算; 我係就話唔驚啫 我而家好驚喎 :wink:
:em02:

[quote:35d647e300="Royhk"]CJ 已將原文修改
算吧 就當我多事. 我自己發神經 大家心照![/quote]

本來不打算回了 但聯絡過court同solicitor果邊; 出埋呢張當通告:
x座x樓x先生 法庭已告知現無其他行政費用 除非法庭另行通知; 因此今日之前之行政費用 本人決定不再追究了. 本人並無意採取進一步如釘契等之法律行動 閣下於法庭之訟事已然終止. 今後閣下一切華洋瓜葛 一既和本人無關.