藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 我是誰
打印 上一主題 下一主題

大家覺得藍澄灣的質素滿唔滿意? (Collect our idea) [複製鏈接]

e . 禁我把鎖分分鐘可以細屋開大屋啦 有 so wor . hahahaha

我朋友話可以只重新編過D銖配過條新key就得(問下開鎖/配key既地方佢地會知點) 連鎖膽都唔駛換 兼且仲平過換鎖膽
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

i buy a 3-in-1 鎖膽 $59X . i can change 鎖 3 times myself

[quote:f5de52f48e="rstfung"]不如成班業主拆個鎖連匙出來然後亂抽裝返自己屋咁就無人知把鎖去咗邊個屋企而已唔使買把新HAHA!!!

:  :em20:[/quote]
贊成.............

[quote:13db5122c8="rstfung"]不如成班業主拆個鎖連匙出來然後亂抽裝返自己屋咁就無人知把鎖去咗邊個屋企而已唔使買把新HAHA!!!

good ideal. :em11:  :mrgreen:

[quote:534f3c2c34="rstfung"]不如成班業主拆個鎖連匙出來然後亂抽裝返自己屋咁就無人知把鎖去咗邊個屋企而已唔使買把新HAHA!!!

咁都比你諗到......... :em17:  :em17:

[quote:93d6dbb192="rstfung"]不如成班業主拆個鎖連匙出來然後亂抽裝返自己屋咁就無人知把鎖去咗邊個屋企而已唔使買把新HAHA!!!

好提議 agree!!
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

Re: 大家覺得藍澄灣的質素滿唔滿意? (Collect our idea)

[quote:e3ca0a0f50="我是誰"]Big problem:
1. 泳池水深 1.2M
2. 管理費包和記寬頻 (上次去開管理公司個會話管理費唔會包寬頻) – Limit our choices
3. 大門門鎖cannot auto Lock
4. 廁所抽氣沒有開關
5. 廚房要close左度門先可以開到個雪櫃
6. 酒店客輕易過到藍澄灣

Small problem:
1.        細房近窗台o既牆角唔齊
2.        廁所門個窿太闊
3.        廚房門太ar位
4.        廚房太細
5.        地磚同地磚之間D灰顏色同地磚唔match
6.        地磚 - 有很多空心磚
7.        窗鉸位有問題
8.        座廁鬆
9.        大門 廚房及廁所地板有很多花痕
10.        廁所沖水位漏水
11.        幾處地腳線亦有裂痕
12.        廚櫃門唔平
13.     喇叭線係邊[/quote]

橫樑 - hate that there are a very large 橫樑 across the rooms and living room (as L). 信風水的小心橫樑壓頂 要避開張床.

so fan after seeing that!

我又想問個低b問題..............
如果換左個鎖膽會唔會可以auto lock0架??

[quote:6fd28f55cc="Tomato"]我又想問個低b問題..............
如果換左個鎖膽會唔會可以auto lock0架??[/quote]

應該無問題.
大眼