藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: chitsui
打印 上一主題 下一主題

樓下車位出售 [複製鏈接]

又唔係正苦公屋,私人產業加租只有選擇go or stay
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

我本身租開樓下停車場,你地覺得$2200會唔會租唔返?我就唔太想買,如果保值而且易放就話無所謂,但到時要蝕先走到,就麻煩了。 不過,我只擔心租唔返,到時業主開大價… 100、200都無問題,只怕搶租同起高價,好煩

我本身租開樓下停車場,你地覺得$2200會唔會租唔返?我就唔太想買,如果保值而且易放就話無所謂,但到時要 ...
kwokhocheong 發表於 2012-11-18 20:42

加價就冇咁易嘅... 始終附近有兩個平價場制衡住佢

入了票,如果中就可能買車!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

起咗十年依家先散貨? 佢餋咗十年蚊la wor! 都唔怕餋多幾年啦! 呢幾百個車位, 對和黃來說係九牛一毛, 我覺得地產商响依家放車位散貨, 離高位雖不中亦不遠了! 佢地都係睇淡後市, 高位散貨. 我覺得嚟緊兩年跌嘅機會大過升, 以前我想買都無得買, 既然而家有貨响街, 遲D先再算.

如果炒一轉賺快錢還有D可能, 但我覺得就算自用/出租回報都好低. 可能我租開爛地, 點都計唔掂條數. 要比廿幾萬首期, 之後仲要月供千幾+幾佰管理費, 除非個車位仲有好大上升空間, 就算RC車位可以租到3000蚊一個 (但我覺得沒有可能), 爛地都係1000, 呢度附近咁多爛地, 供應咁多, RC車位好難租得出, 如果泊開樓下買嚟自用都還可以, 但我架車日日出門, 每晚只有睡覺幾個鐘响車場! 算吧!

始終車唔同人, 可有可無, 可租可不租, 況且供需都好難估, 投資風險好高, 我就唔玩la!
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

點解吹咁耐
都未見agent開分身入黎話rc豪宅
好多人已經供段, 好多富豪要車
大陸人又成日黎買樓
所以遲下車位多十倍都唔夠

之後又話我地呢d"地主公"知咩人地d大陸富豪點"玩車"呀
一人閒閒地要買十幾廿架
仲要貪就腳
唔通行多5分鐘日晒雨淋過其他停車場咩
rc附近又無咩其他大型私人豪宅, 盤源真係買小見小
格離浩劫灣, 盈翠都有幾單做左百二三萬
rc賣60簡直超值
而家賣緊戈幾個係握介特價, 過3日發展商會加10%

仲有格離浩劫灣, 盈翠好多車位已經爆晒, 遲下相信好多人入rc租車位
大家快d捕捉黃金爆升機會啦(agent話)

點解吹咁耐
大陸人又成日黎買樓
所以遲下車 ...
unicorn 發表於 2012-11-19 11:23

都係個句啦~~ 自用OK 投資冇SO

入了票,如果中就可能買車!
grassman 發表於 2012-11-19 08:58

老老實實, 我都諗過買, 但發展商嗰種投石問路式嘅賣嘢手法真係令我好不爽

Nov 08 Thu 2012 21:55
    無價單 長實 逼 名城業主 盲搶 車位 壹周刊 1183 期

http://tvb4life.pixnet.net/blog/ ... -車位-壹周刊-

多啲人入票佢哋就賣貴啲... 都係遲啲買 2 手算, 寧願將來益呢度啲業主都唔幫佢推高個開售價

起咗十年依家先散貨? 佢餋咗十年蚊la wor! 都唔怕餋多幾年啦! 呢幾百個車位, 對和黃來說係九牛一毛, 我覺得 ...
rstfung 發表於 2012-11-19 10:25

要賣車位呢啲雞肋, 我都覺, 樓價離高位不遠矣!

點解吹咁耐
大陸人又成日黎買樓
所以遲下車 ...
unicorn 發表於 2012-11-19 11:23

灝景灣啲大陸富豪要泊車泊到嚟 RC?

咩富豪嚟?