藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: grassman
打印 上一主題 下一主題

市場及加薪 [複製鏈接]

其實我老公有加. ( 不過佢唔比我講咁多野 )
佢做retail shop  IT 部門.
===

[quote:f625f72873="Robert"]
零六年相比零五年既同期,已經叫做多左工程數目,又有好多人轉左行,本業界既就業人數仲要減少左3500人,如果再冇新既大型合約出,都唔知又有幾人要乞食啦!唉!! :dead:[/quote]

我呢行如果個個堅持要留係香港.
都死左好多年...... :em06:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:36a8e59522="Robert"][quote:36a8e59522="grassman"]我公司都未知有冇人工加,但我公司做電子設備生產,明年只有10%增長![/quote]

哩個其實係唔係一個預計既數字黎?定係你想講今年呀? :?:[/quote]

真實公司公報數字唔係預計,係老作,我個數字忠懇D!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:0e018d51c3="grassman"][quote:0e018d51c3="Robert"][quote:0e018d51c3="grassman"]我公司都未知有冇人工加,但我公司做電子設備生產,明年只有10%增長![/quote]

哩個其實係唔係一個預計既數字黎?定係你想講今年呀? :?:[/quote]

真實公司公報數字唔係預計,係老作,我個數字忠懇D![/quote]
我唔信,你睇o下你個女澄澄笑得幾奸! :sweat:
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:8dc76b164f="gp"]應該會加少少掛. 但係出面個市吹到會計界超好景 我又唔覺喎. 就算好景極 我老細都唔會加太多 只會話生意好難做 要出多d錢先請到人 又要減價先可以搶到客. :nowords: 但係佢唔會諗加多d人工去留人.[/quote]
會計界?? 你都係 ar???
我7月先知 wor so far 都有人工加...coz 會計界麻  ops:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

做左呢間公司4年 每年都有加人工$1000-
次次都係過左農歷新年那個月開始加.
唔知今年有無得加呢. 好驚呀~
Bonus : 1個月人工  x 3 + 13 月糧.
( 我覺得老細對我地都幾好 )
===

[quote:2dfd6ecdd2="肥度"]佢吾抄我都算好啦...[/quote]

X2...............

身處所謂全港最多人用o既手電公司o既I.T.部門~
多謝各位!! :em04: 滑滑呀嘟嘟~~似豬膏咁滑,牛油蛋達無咁滑~~圓圓面珠我想錫一啖~~ :em04:

[quote:e5c603f8b7="Jess&Burns"]做左呢間公司4年 每年都有加人工$1000-
( 我覺得老細對我地都幾好 )[/quote]

又真係幾好喎.
又有人工加又有bonus出.....
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:728cf6add1="Billy"][quote:728cf6add1="Jess&Burns"]做左呢間公司4年 每年都有加人工$1000-

又真係幾好喎.
又有人工加又有bonus出.....[/quote]

所以我地個個同事都當佢神咁. 好崇拜佢架!
我地公司去旅行 同老細影相 個個人都將張相晒出黎放在枱頭.
===

[quote:87431ef4a0="Jess&Burns"][quote:87431ef4a0="Billy"][quote:87431ef4a0="Jess&Burns"]做左呢間公司4年 每年都有加人工$1000-

又真係幾好喎.
又有人工加又有bonus出.....[/quote]

所以我地個個同事都當佢神咁. 好崇拜佢架!
我地公司去旅行 同老細影相 個個人都將張相晒出黎放在枱頭.[/quote]

用金錢換來的尊敬我不感興趣,換我是你,我會把這份工辭掉!(但當你辭工時,請通知我,感謝! :em14: )
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!