藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: diedsee
打印 上一主題 下一主題

好唔適應... [複製鏈接]

以前一家人住 好正 :em04:
而家一個人住 小小唔慣.. 多左好多濕星野做 :em03:
遲d 二個人住 仲唔慣... 更多濕星野做 最好有"人"可以做埋 :em12:
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:fe0a6924b7="wychan"]以前一家人住 好正 :em04:
遲d 二個人住 仲唔慣... 更多濕星野做 最好有"人"可以做埋 :em12:[/quote]

23174567...............

[quote:0efd57ae32="diedsee"]搬出嚟之前仲返緊學
放學返屋企仲有亞媽照顧
宜家咩都食自己…. :dead:
日日都係返工…放工…煮飯…瞓覺…
街都去唔到唉…..都唔知點講喇…
總之好似自己 ge 生活模式變得太大 太快….好辛苦[/quote]

太師....你可以參加藍澄之友會
他們大部份星期六晚都有聚會......
老少咸宜
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:3e02984763="wychan"]以前一家人住 好正 :em04:
遲d 二個人住 仲唔慣... 更多濕星野做 最好有"人"可以做埋 :em12:[/quote]

咁呢D濕聲野,好難搵人幫到手喎 :em12:

[quote:f733b600c9="hales"][quote:f733b600c9="wychan"]以前一家人住 好正 :em04:

23174567...............[/quote] :yeah:  :yeah: 一定幫到手
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:7a31830ecb="dick&queenie"][quote:7a31830ecb="wychan"]以前一家人住 好正 :em04:

咁呢D濕聲野,好難搵人幫到手喎 :em12:[/quote]

有.....23174567.............

[quote:715feeaec0="hales"][quote:715feeaec0="dick&queenie"][quote:715feeaec0="wychan"]以前一家人住 好正 :em04:

咁呢D濕聲野,好難搵人幫到手喎 :em12:[/quote]

有.....23174567.............[/quote]

:dead:

[quote:26c1f9fb56="vivian"]人的階段唔同左 就要做唔同的事情
我一樣係.... 返工 放工 弄飯 重要洗衫 抹地 執屋
呢家同父母分開左住 反而好掛住....  :cry:[/quote]

我就係過緊啲咁 ge 生活......... :dead:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:92687b5549="Billy"]只要唔煮飯就會多好多時間.
一兩個人就出街食啦.
星期六日先煮囉.

我就覺得一個人全就好free喇.
唔使趕住返屋企食飯.[/quote]

我都想好似以前咁 差唔多日日出街食 :face13:
但買樓之後就............... :em06:
仲要帶飯返工

[quote:5bc801f694="dick&queenie"][quote:5bc801f694="diedsee"]搬出嚟之前仲返緊學
放學返屋企仲有亞媽照顧
宜家咩都食自己…. :dead:
日日都係返工…放工…煮飯…瞓覺…
街都去唔到唉…..都唔知點講喇…
總之好似自己 ge 生活模式變得太大 太快….好辛苦[/quote]

太師....你可以參加藍澄之友會
他們大部份星期六晚都有聚會......
老少咸宜 [/quote]

我都知....但星期六就係我唯一一日拍拖日 ops: