藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: liuh
打印 上一主題 下一主題

--* D/E 冷氣跟進報告 (July 6) *-- [複製鏈接]

呀~~豐澤冷氣師父話部冷氣散熱壞無得整.(是連住房兩部冷氣)

many tkx for liuh!  :em21:

Re: --* D/E 冷氣跟進報告 (July 6) *--

[quote:9744bd412a="liuh"]因公務在外地未能及時跟進D/E 冷氣問題 直至昨天返港才聯絡和黃跟進 據體答覆如下:
1. 和黃收到冷氣關注組於Jun 28寄出之回應 基本上同意回應信中的建議 並且就建議安排東芝和豐澤作出實地測試. 測試結滿意 應該是一可行方案. 方案詳情:
- 為廳加添獨立室外機 更改廳室內機以加大出風量
- 三間睡房共享現時的室外機 室內機不須改動
2. 除冷氣關注組建議之方案外  和黃仍然在評估其他方案. 雖然和黃沒有最終決定 現階段同意冷氣關注組建議應是最可選之方案.
3. 至於時間表 和黃未有確切答案. 基本上希望能於七月中決定方案 七月底定貨 之後安排安裝 整個過程不會超過六個月. 現在的重點應在解決方案 當方案決定之後 我的將討論據體時間表.
4. 至於解燃眉之急 東芝和豐澤將努力改善現時系統功效 以減少業主的痛苦 因此D/E業主可同豐澤跟進改善現時冷氣問題. 據我觀察 每一座D/E單位都有吊船 豐澤應可即時回應要求.

Keep our fingers cross and wish good news comes!

liuh[/quote]

Thanks Liuh

any good news for non D/E?

thanks
AngusZire

Hello

So what about the other flats? My flat in H also found mine air-con in dinning room is not cold enough as well.... And they said they have arranged to fix the things for one month already.. ~_~

Need help~~

想加入冷氣跟進小組聯絡誰?
:?:

LWL

[quote:e1b38ca5be="lwl"]想加入冷氣跟進小組聯絡誰?
:?:

LWL[/quote]

PM me your contact.

liuh

How to PM you your contact :?:

管業處話我知L50個業主唔比佢地放吊船,所以唔可以同我換冷氣,我點算好? :twisted:

如果唔可以放吊船,以後T1 Flat E 防火層以上都唔可以維修冷氣機! :x
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:d0a2a529e6="grassman"]管業處話我知L50個業主唔比佢地放吊船,所以唔可以同我換冷氣,我點算好? :twisted:

如果唔可以放吊船,以後T1 Flat E 防火層以上都唔可以維修冷氣機! :x[/quote]

試o下同50/F個業主傾得唔得呀?
Rambler Crest Soccer Club

我覺得好有問題.
點解自己換泠氣都要人許可先換得.
大家都有機會換加麻.

係唔係本身設計有問題呢....
放吊船個位冇理由賣埋比人既.
如果唔係點換泠氣.

如果係咁就唔應該用分体機啦.
都唔知個design個腦係咪生左係xx度.
approved果個就肯定冇添啦.... :evil:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]