藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 中原
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣呃人 [複製鏈接]

我哋都好清楚你所擔心既問題
雖則你唔係藍澄人...都咁有心擔心我哋被騙
真係萬分感激!!
唔知仲有冇啲我哋忽略咗既問題要提出呢?!?!
請指教~~多謝!!
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

唔..其實中原兄真係勞心勞力、用心良苦、廢寢忘食,搜集左咁多舊料提醒我地,多謝晒!辛苦晒!
不過我地係買樓既時候一早就知道,所以都冇咩特別,不過都多謝下依位仁兄。
但其實點解藍澄既業主咁開心,我唸依個網站都幫大家唔少,起到支持作用。
再者大家都已是買家,如果再用咁多時間及精力去擔心層樓第時點,同埋擔心一些未係好清楚既事件上勞心,倒不如努力做好份工,免做失業大軍仲好。 :em13:
KS

我地有客仔話唔知有酒店 如果知就一定唔買.
再者 住宅對住酒店 無太陽入屋 某雜誌都曾經踢爆藍澄灣有欺騙成份.
點解你地咁開心呢? 我真係好想知 你地覺得藍澄灣有咩咁好呢?
我都好想了解下.
樓書無寫過有酒店 而好多地產經紀都係背樓書 佢地唔知有酒店擋住個景就sell d 客低層望200米swimming pool 同望海 如果地產代理比客告 邊個要負任呢
而且個示範單位o係中環 好難相信幾千個經紀會個個走去青衣望下個地盤.
咁多位人兄 你地點知有酒店姐住個景呢? 唔通發展商同你地每位買家講
酒店40樓咁高 要最高十層先望海 未過40米一係望酒店/泳池 一係望山景/樓景.
如果個個經紀咁誠實同客講 實好少人買藍澄灣.
其實好多地盤相片 係地產代理比錢d 建築工人偷偷影相 基本上發展商唔會主動比地盤相地產代理.
所以你地發覺 唔同地產代理公司 會有唔同o既相.......

再者 我發覺你地班人兄 望住個酒店都好開心
我亦有同客人講 會所同酒店住客共用 唔係住客霸晒 所以管理費$1.3咁便.
本網所謂住客之反應 與正常客人心態不同
本人肯定 本網是發展商造馬 唱好藍澄有很多login 名根本是同一人.
當然我相信 有某部份的login 是將來藍澄住客.

他日藍澄收樓之日 定有很多買家投素申笨 他們可能一同索償和立刻放盤 請他日留意報章雜誌報導......

報告.....暴軍恐龍o既情況再度失控 :em15:  :em15: 比上一次攻擊更頑強竟用同一文章連續攻擊三個topic需然我軍萬眾一心但乃未將它制復 :em05: 請長官想辨將這害蟲消滅 :em13:  :em13:  :em13: ........Roger...報告完畢.

中原兄....我個朋友係中原Agent...全中原Agent都知藍澄對住酒店我買o既時候亦都知道...如果唯獨閣下唔知道..真係唔夠專業...我諗你不如考慮轉行.
致於相o既問題你o既論點就仲過份藍澄售出大約8-9成..各大地產代理商已經轉移視線於其他樓盤...仲邊會有人俾錢叫人映相...
另外中原兄你點知我地個網主姓李....呀李生去左美國簽約所以閣下o既Message 就由小弟回覆..
仲有小弟真係好忙....我一陣仲要用其他Login 名再登入..仲要係登入256次.所以真係唔好意思..唯有等下次再同閣下詳談...
我知閣下對藍澄係真係好關心...請容許小弟同中原兄講聲唔該...

講得好....... :em17:  :em17:

首先真的要多謝你o既advise因為你沒有口出惡言所以睇落唔似存心搞事. :

至於rc呢你可以睇o下貼圖區d pic可信度同真實度都幾高架如果你provide到一d我地negect左o既野請指教指教 :em14: .我從來只信我自己雙眼所睇到o既事實.當然唔係講o個d人地影o既pic or人地口中o既rc or只在外界走走了事啦.我諗有d rc o既業主都有做功課o既.
在我們之中亦不乏專業人士同埋好似你這些熱心人提點我們這班初哥業主.我們相信沒有解決不了的問題.同埋有的只是得個估字o既問題such as the noise problem. 我地又點知佢係咪over 90db呢又如果係o既話我諗發展商都冇可能推瀉到放心喎我會用一個HK SAR GOVERNMENT accredited laboratory calibrated sound level meter去measure佢個noise level :em12:

[quote:fa96638164="中原"]
本人肯定 本網是發展商造馬 唱好藍澄有很多login 名根本是同一人.
當然我相信 有某部份的login 是將來藍澄住客.
[/quote]
中原兄 請問是否掌握有力証據去証明以上論點 我相信很多買家都想知道是實真相.
我係隱形人  :em19:

唉~~
係又點,唔係又點。
即使藍澄擺明搵笨又點。而家幢樓都賣哂啦,一切已成事實。
ok...我地個個發哂爛渣,拉哂屎咁,周圍同人講:鳴~~我比人老點左呀。
你係唔係每人救濟廿百萬比我地丫。兄台,做人要乘人之美,並非落井下石。
我們承認沒有執到好野,但肯定唔係執到舊屎.......
永遠愛著您 :em21: [/code]

中原兄:

藍澄灣售賣時 酒店已經興建中 地盤已經可以看出來 何況很多買樓的人都有一"鋪""睇樓癮" 他們可以如數家珍一樣把熱門樓盤的特點說出來 你們地產代理真不易做啊! 少點準備工作也不行! 即使沒有時間 我相信你們公司有breifing給你們 買家也不是傻的 而且你們不想當騙子吧!
另外 你看了我們的網頁 你應該看到我們是清楚知道你說的東西 不用重覆了 如果你對酒店的所在地仍不清楚 可以到我們的網上找圖片 希望對你有幫助 祝業務蒸蒸日上!
ps: 內地幾十年前已經有酒店 改革開放也有二十多年了 他們的酒店也沒有你說的情況 多了解內地 對閣下的發展定有幫助!
最後多謝你友善的關心 四海之內皆兄弟 bye!