藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: chee
打印 上一主題 下一主題

是我錯嗎?? [複製鏈接]

以前朋友黎打牌 一個圈都跌三五七隻牌落地啪啪聲但都無投訴....點解???
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:723d99c693="dracula"]以前朋友黎打牌 一個圈都跌三五七隻牌落地啪啪聲但都無投訴....點解???[/quote]

一個圈都跌三五七隻牌落地! 樓下應以為你地打架! :zdevil:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:ddc24b4af9="grassman"][quote:ddc24b4af9="dracula"]以前朋友黎打牌 一個圈都跌三五七隻牌落地啪啪聲但都無投訴....點解???[/quote]

一個圈都跌三五七隻牌落地! 樓下應以為你地打架! :zdevil:[/quote]

可能以為樓上有殭屍係度跳  :

買隔火層上面....任跳任玩都得.....哈哈哈!!

要學扇步先得 :em09:
:em09:

可能...要搵搵人關心下佢囉...好驚佢一佢攞位擺刀落van仔站...見人就劈...

我仲以為 lee 到隔音好潻
因為我既鄰居話我地唔嘈
但其實我地 2 口子成日嗌交

如果有小朋友, try 下買 d 地毯/ 軟毯, 會隔音好 d

我個度連狗仔d跑步声都聴到、好搞笑 :yeah:

哈哈,你同隔離左右微笑點頭
但係咪唔記得左同樓下單位打招呼呀?  XDD
其實嘈音真係好主觀
有 d 人屋企對住大馬路可以照樣呼呼入睡
有人只係一、兩下咳聲都會嘈醒
所以未必真係你太嘈o既
而且 RC 隔音差
(聽聞啦,因為我地仲未搬入黎)
所以小小聲都會變得好傳聲
建議除左鋪地毯 / 軟墊
可以的話咪盡量減低聲浪、減少製造嘈音
(香港人就係慣左生活節奏急速)
咁樣對大家都好
(自己又問心無愧,樓下亦應該唔會再投訴你)

我住左兩星期..唔知係未早出晚歸...
從未聽過腳步聲..連鄰居開門和講野聲都未聽過..
如果唔係每戶都有塊地毯响門口...我仲以為成層都無人住添...
哈哈