藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: hales
打印 上一主題 下一主題

希望召開業主大會 [複製鏈接]

[quote:e77b899bbc="diedsee"]我好無聊咁去 judge 大家對"某某 = 某某" ge 睇法
但我雖然覺得語調好似 但係佢係有三種表達方式
其中兩 pair 人係用同一方式 tim 除非佢真係咁得閑 否則都有可能 "某某 唔等於 某某"[/quote]

邊有人咁得閒講一大段野? 除非唔使返工.

我估佢地成班人都唔使返工架.

....其實我覺得在這裡討論那裡的事不是太好..
:? 雖然這是吹水游泳池........ :|
===

[quote:68fb920a97="Jess&Burns"][quote:68fb920a97="diedsee"]我好無聊咁去 judge 大家對"某某 = 某某" ge 睇法
其中兩 pair 人係用同一方式 tim 除非佢真係咁得閑 否則都有可能 "某某 唔等於 某某"[/quote]

:? 雖然這是吹水游泳池........ :|[/quote]其實我都覺得唔係幾好 不過又太多疑問忍唔住都想出聲 都係吹水0者 唔緊要掛 我地有我地既自由嘛 :roll:
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:9b1e270a21="Tomato"][quote:9b1e270a21="H&H"]不過我好唔明 覺得有D奇怪 D支持者好想開業主大會目的好似係只想炒晒D業委而唔係換管理公司 猛叫佢做主席 而有關民生討論好似唔多理....奇怪 應該大家都係想換管理公司多 業委同佢地又唔係有愁...點解....唔明唔明[/quote]

我都同感呀!!

佢地班人口口聲聲乜都話係為RC好 但我認為某程度上係為左報一己私怨....

當我見到某人仲日日因為某條小巴路線cut路線而猛話業委偏幫管理公司 又話業委大權力 然後不停支持某人開業主大會 目的並唔係為民生問題 亦唔係為炒管理公司 只係想炒左0個班佢認為cut佢返屋企路線ge業委.......

(呢段野係我講ge 係我推測......想炳就炳我 唔好乜都賴晒個網、業委、同其他鄰居....我真係忍左好耐.....)[/quote]

呢位人兄到依家都認為自己一己私欲係0岩認為改路係0岩0既人就係對佢唔住 仲死都要話人地自把自為....真係無話可說 :nowords: 我都忍左好耐了 就當我自私 唔係改路都唔駛指意我搭啦 真係徙鬼氣!

[quote:cd6d2d502e="grassman"][quote:cd6d2d502e="Jeffrey & Shirley"][quote:cd6d2d502e="wychan"]呢班人都傻o既 :em05:  一時一樣 :sweat:

願主賜他們智慧... 呵呢袉彿 :em14:

都係講番今個禮拜六游水好過... 8)[/quote]
雖然大家姓陳 ops: ,不過睇吾過眼 :x 。吾該管理員比個警告佢吖! :[/quote]

Page 3 所有人都犯規(包括Jessica),Subject係"希望召開業主大會 ",但全部離題!全部"奶"野! :em12:

p.s. 我都好希望有業主大會![glow=red] <---到呀、到題呀![/glow][/quote]

:?: 借問聲....係咪有人離題呀??? 係咪要比牌呀?  :em04:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:888d2495d3="hales"][quote:888d2495d3="肥度"]晒左好多時間慢慢睇....睇完吾想講d內容先...最大問題係覺得有人當左rc 係一個教派. 黨派. 玩權力既地方...講緊邊個心知肚明啦...
吾該...做人諗野現實d... rc 呢度係一個住既地方...吾使去到係呢度話支持邊個做主席...做領導... 咁樣落去...同以前俾人話攪小圈子有乜分別呀 ?[/quote]

同意! 如果真係為rc好 點解唔正正經經去提出o的可以解決民生既野
反而浪費咁多時間去玩政治 專係走去搵機會罷免呢個罷免果個..[/quote]絕對同意......

[quote:e112390a75="H&H"][quote:e112390a75="hales"][quote:e112390a75="肥度"]晒左好多時間慢慢睇....睇完吾想講d內容先...最大問題係覺得有人當左rc 係一個教派. 黨派. 玩權力既地方...講緊邊個心知肚明啦...
吾該...做人諗野現實d... rc 呢度係一個住既地方...吾使去到係呢度話支持邊個做主席...做領導... 咁樣落去...同以前俾人話攪小圈子有乜分別呀 ?[/quote]

同意! 如果真係為rc好 點解唔正正經經去提出o的可以解決民生既野
反而浪費咁多時間去玩政治 專係走去搵機會罷免呢個罷免果個..[/quote]絕對同意......[/quote]

其實我真係未講完 呢O的都不突止 仲有成日話呢個同果個有路 又
話有隱暪唔俾居民知 如果真係有哂証據 駛乜搞成幾個月??? 呢o的咁既話題
真係睇到好悶...講左少則幾個月 分分鐘成半年都有 業委當選後講到而家
如果真係事實 換轉係我駛乜又開大會又呢樣果樣 點解唔直接自己就走去
ICAC告佢地? 反而係度嘈足半年背後有乜野原因呢? 大家心照啦o下.....

[quote:97aacddc97="dracula"][quote:97aacddc97="grassman"][quote:97aacddc97="Jeffrey & Shirley"][quote:97aacddc97="wychan"]呢班人都傻o既 :em05:  一時一樣 :sweat:

雖然大家姓陳 ops: ,不過睇吾過眼 :x 。吾該管理員比個警告佢吖! :[/quote]

Page 3 所有人都犯規(包括Jessica),Subject係"希望召開業主大會 ",但全部離題!全部"奶"野! :em12:

p.s. 我都好希望有業主大會![glow=red] <---到呀、到題呀![/glow][/quote]

:?: 借問聲....係咪有人離題呀??? 係咪要比牌呀?  :em04:[/quote]

講明吹水區可以離題喎死野............................................
睇黎你都係無乜機會俾牌咖喇....... :

[quote:31deabae99="H&H"][quote:31deabae99="Jess&Burns"][quote:31deabae99="diedsee"]我好無聊咁去 judge 大家對"某某 = 某某" ge 睇法

:? 雖然這是吹水游泳池........ :|[/quote]其實我都覺得唔係幾好 不過又太多疑問忍唔住都想出聲 都係吹水0者 唔緊要掛 我地有我地既自由嘛 :roll:[/quote]

所以我都有講 you see?

我太八掛啦...
===

[quote:6cf8894a5a="hales"][quote:6cf8894a5a="dracula"][quote:6cf8894a5a="grassman"][quote:6cf8894a5a="Jeffrey & Shirley"][quote:6cf8894a5a="wychan"]呢班人都傻o既 :em05:  一時一樣 :sweat:

:?: 借問聲....係咪有人離題呀??? 係咪要比牌呀?  :em04:[/quote]

講明吹水區可以離題喎死野............................................
睇黎你都係無乜機會俾牌咖喇....... :[/quote]

:x cher~~~ cher~~~~~ 有冇攪錯呀!
見過鬼就唔怕黑啦~

咁!講正經野咪會比 "牌"。 :em03: