藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 10978|回復: 62
打印 上一主題 下一主題

一年前今日... [複製鏈接]

一年前今日 一個普通星期日 我食過早餐後 打算過海去逛街. 知道沙士後第一個新盤 -- 藍澄灣示範單位剛開放 正好又有穿梭巴士由沙田去中環 所以就順道去參觀一下 (仲連車錢都慳番  :em12: ). 當時都有打算買樓 但目標地區唔係青衣 而係馬鞍山.

參觀完示範單位 覺得單位間隔幾好 當然吸引我仲有200米泳池. 跟住個經紀同我話有幾個二座低層細單位已經以120-130萬預留左 心想:呢個價馬鞍山只係買到一個500多呎二手單位... 但有好多其他因素未考慮 所以都無即時入票...

今日都算係值得記念一日  :!: .  唔知有幾多街坊都係果日去參觀示範單位呢?

[quote:e9d8652f34="女"][quote:e9d8652f34="Tomato"][quote:e9d8652f34="女"]呢個故事仲有續集
留返今晚先講 因而家要開始做野...... :mrgreen:[/quote]

P女 好想知個續集呀!![/quote]

係喎 唔記得左講埋續集 冇左件事....Sorry Sorry...........hehe... :mrgreen:

我地當時完全冇睇過其他樓盤 只是睇左藍澄灣
其實男朋友0個陣都有留意樓價 佢話藍澄灣賣到好平
因我冇睇過其他樓盤 所以好反對 因實在太快做決定
我地都吵左好耐 買樓前一晚我三點幾都訓唔著 攞住本售樓書係甘研究
真係驗屍咁驗 係到諗買邊座 買邊個單位 買幾樓............. :em06:
原來佢都冇訓到 仲打埋電話比我一齊研究 所以0個晚都冇乜點訓
哈....諗返起都覺得好攪笑
待續..........[/quote]

變左連續劇 :shock:

好似好多二座既鄰居都係係五月三十一號買喎...
我地要定呢日為我地既anniversary

哈哈...
我仲早呀
我五月三十一號買架...
我媽咪係中環飲完茶就畀d經紀捉左上去睇示範單位
覺得幾好就即刻call左我去
跟住咁就買左啦
真係一d心理準備都冇呀!!!

[quote:d0e75bacb1="Shearer9"][quote:d0e75bacb1="Jeffrey & Shirley"][quote:d0e75bacb1="Shearer9"]咁我比你o地早 我五月三十一日買 仲係自己開價 真難忘。[/quote]

:arrow: 我同你同一日噃! :wink:

但係點解你買到高層過我o既?當晚 D 經紀及和黃 D人話只賣低層傢喎!
[/quote]

Jeffrey & Shirley
我地真係有緣o者! 不過以我記得當日o的經記話我知只賣第一座及二座重要係中層 其實當時我都想買低層(貪佢景靚) 不過o的經記話冇 就算有都會貴o的 所以最後買o左中層 你就好o拉買到咁靚o既池景。[/quote]

當日選擇個單位o既原因,係佢好似”雲景台”某個我地喜歡o既單位,而且座向好,加上本人睇得多比較高層o既示範單位多,怕左高,所以喜歡低層,而且方便行落樓。 :em11:

[quote:870018fabb="Tomato"][quote:870018fabb="女"]呢個故事仲有續集
留返今晚先講 因而家要開始做野...... :mrgreen:[/quote]

P女 好想知個續集呀!![/quote]

係喎 唔記得左講埋續集 冇左件事....Sorry Sorry...........hehe... :mrgreen:

我地當時完全冇睇過其他樓盤 只是睇左藍澄灣
其實男朋友0個陣都有留意樓價 佢話藍澄灣賣到好平
因我冇睇過其他樓盤 所以好反對 因實在太快做決定
我地都吵左好耐 買樓前一晚我三點幾都訓唔著 攞住本售樓書係甘研究
真係驗屍咁驗 係到諗買邊座 買邊個單位 買幾樓............. :em06:
原來佢都冇訓到 仲打埋電話比我一齊研究 所以0個晚都冇乜點訓
哈....諗返起都覺得好攪笑
待續..........

[quote:f00bb5b935="女"]呢個故事仲有續集

P女 好想知個續集呀!!

[quote:1cd2bdaf22="kenykl"]我6月7號...[/quote]

我都係呢日..........

[quote:779583dc39="diedsee"][quote:779583dc39="gp"]
bikbark diedsee 今日有無大事慶祝呀? 我差d唔記得今日係一週年 :mrgreen:[/quote]

係wor...你唔講都唔記得tim....
今日去 RC...淨係feel 到間屋冇風 好熱[/quote]
celebration on 9/6 ar
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:4f4e5c289f="gp"]
bikbark diedsee 今日有無大事慶祝呀? 我差d唔記得今日係一週年 :mrgreen:[/quote]

係wor...你唔講都唔記得tim....
今日去 RC...淨係feel 到間屋冇風 好熱
:zdevil: :zdevil: :zdevil: