藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: ddericli
打印 上一主題 下一主題

小週記2-失戀篇 [複製鏈接]

[quote="dick&queenie"][quote:ce648e9875="olay"]男主角 公開唱衰一 個曾愛過自己的人已是人格問題唉....罪過...[/quote]

olay....相信你都係一個女子,如果你係男仔的話,你就係.............. :em12:

dick&queenie

你說......相信你都係一個女子如果你係男仔的話你就係........... 你認為呢..   係什么呢?.......請收起你的歪念          我只是一明白對錯的子.

[quote:b3576749fb="dick&queenie"]
其實有些事情,沒有必要作任何澄清,更何況感情係兩個人的事。
感情堆積...誰來情憑定錯對呢?每個人有權去選擇自己的一生中最愛。
要知道情是永遠著迷.....。
由始至終,只不過希望一個感情的失敗者,重拾自信,不要做個愛的逃兵。[/quote]

失敗者只係果 d 唔係面對現實 自暴自棄 只會埋怨其他人既人.

係呢度 我暫時未見到有 d 咁既失敗者~

[quote:105b50bf64="dick&queenie"][quote:105b50bf64="saga"][quote:105b50bf64="saga"]一面倒都唔係咁好
我地又未了解個詳細事實
沁藍唔知會唔會出來回應澄清下呢?[/quote]
8)[/quote]

其實有些事情,沒有必要作任何澄清,更何況感情係兩個人的事。
感情堆積...誰來情憑定錯對呢?每個人有權去選擇自己的一生中最愛。
要知道情是永遠著迷.....。
由始至終,只不過希望一個感情的失敗者,重拾自信,不要做個愛的逃兵。[/quote]

認同 :em11:
G :em21: P

[quote:125b1afeb5="olay"]好...相當理性的真情對話同意閣下之言.[/quote]

多謝. 無論如何 同意與否 都唔好變成罵戰.

我其實係一個好衝動既人........ 傷害過其他人......... 所以知道衝動時會做既野對最愛你 又係你最愛既人有幾大既傷害.......

做乜無啦啦會係度嘈嫁...人地鍾意up乜咪up乜羅.........

總之我地會support同respect 佢地兩個.... 無論點都好..佢地已經係大人自己會為自己的決定同做過既事負責咪得羅....

cheers everybody... ^^
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

[OT]
我覺得........... 呢條 thread 應該放係"男女大不同" :p

[quote:813aba0940="matthewlee"]是嗎? 幾年前我會信! 但是早出身10年和現在已經很不同了
機會是給有準備的人但是機會是前提! 我相信的努力可以幫助一點.
幸福並不是必然的. 所以請向身邊的人伸出援手 總有一天你會知道 只是你沒有這種經歷! 如果人只是因為沒有努力 所以就困苦 那就看得過於簡單了
你有沒有看過人"飛來橫禍" 從此影響一生? 如果你不幸運 你在山區出生 書都沒有錢唸 你還可以和我交流? 欣賞/珍惜你現在擁有的一切吧!  
你很努力! 但也幸運 只是你不滿足你的運氣 覺得不足夠/不存在![/quote]

matthewlee

機會同努力十年前同今天有什么不同?   我真的很想知道... 你能話我知嗎?
不如我話你知十年前香港各行各業興盛 老板聽見你一聲唔撈怕到叫你做老豆..
今天己是2004年  你有自我增值到嗎?    請問你自己比十年前叻了几多?   
有叻了是自怨....{如果是十年前我一定叻過李嘉誠)     講笑...講笑...............

[quote="Ice"][quote:1ba7fb98e1="olay"]好...相當理性的真情對話同意閣下之言.[/quote]

多謝. 無論如何 同意與否 都唔好變成罵戰

Ice  

不是罵戰街坊街里誠意探討人生真諦............不要誤會.

[quote="olay"][quote:7d08224ed0="matthewlee"]我不想有甚麼"罵"戰

不過 你幸運 幾千元/月都不易賺的! 有很多人就是找不到工作! 他們當中也有人工作能力比月入幾萬的更優秀 大學畢業後 經歷告訴我 工作態度 際遇是更重要的! 請不要因為人家人工低而看人不起 每一個用心工作的人都值得尊重! 不管他是清潔還是辦公室助理! 含著金鎖匙出生的 20歲出頭就可以當高層一定"年輕有為"?
拜金主義實在令人反感!

你知道準備共同組織家庭 連樓都買了 然後離去 對人傷害有幾大? 如果不是一心一意 就不要和人家買樓 不是很多人和你一樣有那麼高的"工作能力的".[/qu

這世界有幸運嗎.........肯定話你知....絕對沒有.      有的是辛勤奮斗......[/quote]

是嗎? :em12:  :em12:
為甚麼我那麼辛勤奮斗研究六合彩與或然率的關系都沒有試過給我中一次
320元以上的派彩...? :em17:  :em17:

[quote:352dedaee1="saga"][quote:352dedaee1="saga"]一面倒都唔係咁好
我地又未了解個詳細事實
沁藍唔知會唔會出來回應澄清下呢?[/quote]

8)[/quote]

觀自在菩薩   行深般若波羅密多時   照見五蘊皆空   度一切苦厄   
舍利子   色不異空   空不異色  色即是空   空即是色   受想行識   亦復如是   
舍利子   是諸法空相   不生不滅   不垢不淨   不增不減   
是故空中無色   無受想行識   無眼耳鼻舌身意   無色聲香味觸法   無眼界  乃至無意識界   
無無明   亦無無明盡   乃至無老死   亦無老死盡  無苦集滅道  無智亦無得   以無所得故  
菩提薩埵   依般若波羅密多故   心無罣礙    無罣礙故   無有恐怖   遠離顛倒夢想  究竟涅槃  
三世諸佛   依般若波羅密多故  得阿耨多羅三藐三菩提  
故知般若波羅密多  是大神咒 是大明咒 是無上咒  是無等等咒   能除一切苦   真實不虛  
故說般若波羅密多咒   即說咒曰  揭諦揭諦   波羅揭諦 波羅僧揭諦   菩提薩婆訶