藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: POON
打印 上一主題 下一主題

請大家講下"藍澄灣" 好處... [複製鏈接]

[quote:6539a3aba3="J&"]講真,我曾經有一段時間唔想睇呢個網頁。 因為太多主題都好負面好灰,自已又唔覺RC咁差,本來好開心都變好煩。 想分享下喜悅、正面的事,又驚比人當異類、話講風涼話。

一個新屋苑一定各方面有D問題,要點時間慢慢改善啦,唔係得RC先係咁。
如交通方面948  42A都已經加密啦!

早兩個月,我個Toilet 天花好似瀑布有水漏下來,根住我地就去大堂,好有禮貌同管理員講,之後就有幾個人幫忙整好(只是假天花上的水管冇轉緊),問題SOLVE,第二天我已經冇放呢件事在心上。

能夠解決的問題,就是小問題,已解決的更不是問題。凡事耐心D,正面D,比D時間人做,無需咁灰咁激動![/quote]

TOTALLY AGREE!

[quote:f8a2c9f05e="saga"]RC  好
因為...

1. Ice 同我放左好多時間 心機係度 由仲係地盤時睇大家入去影相 收樓 執漏 裝修 恆倡家俬 ... o個份努力同感情 如果份辛酸未令你放棄 rc 你入住後將會更喜歡佢 (咁你仲唔o拿o拿聲比返個名份人地):em20:
2. 有好多朋友仔係度 守望相助 又可以一齊玩無咁悶(你條友成日唔蒲頭仲好講) :em20:

3. RC 一定唔叫好好 但咁既價錢 呢度執好d o個度爭取好d 都可以好好住; 而且有唔少鄰居肯不計回報代表我地爭取改善住屋環境(咁你都要出下力先得架) :em12:

4. 交通好唔得過地鐵沿線 但又差唔過d更遠離市區既地方; 噪音好唔得過d寧靜地區 (而家住緊o個度) 但又差唔得過對住大馬路地方; 屋苑配套好唔過d名廈 但差唔過d單幢樓; 會所好唔過其他屋苑 但比起某些舊屋苑都叫有會所; 泳池唔夠深但都叫靚 唔會有係二百米糞坑度游既感覺; 電聯係壟斷但好彩電話未; 用料一般手工唔好 但未叫非常惡劣 (以執漏完結後計) 一般既價錢 買一般既住屋 但有非一般既鄰居友人(你講邊個鄰居友人先..) :em17:[/quote]
永遠愛著您 :em21: [/code]

RC居民好好心地 !

[quote:25ca1e8f20="Jess&Burns"][quote:25ca1e8f20="Hello Kitty"]
我lum當個hotel同商場開左. 的野settle down .
個situration會更好

嘩!仲有排升????[/quote]

一定有![/quote]

有!我昨日才加入RC業主行列,我買的是一手盤,死人和黃臨場加價,加我4%,好辛苦才講掂數,最後都要加1.5%。

死人和黃都臨時加價,個後市應該好。

[quote:b7eb68c31f="grassman"][quote:b7eb68c31f="Jess&Burns"][quote:b7eb68c31f="Hello Kitty"]
我lum當個hotel同商場開左. 的野settle down .
個situration會更好

嘩!仲有排升????[/quote]

一定有![/quote]

有!我昨日才加入RC業主行列,我買的是一手盤,死人和黃臨場加價,加我4%,好辛苦才講掂數,最後都要加1.5%。

死人和黃都臨時加價,個後市應該好。[/quote]
wor~~
by the way welcome grassman!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

welcome grassman

多的上尼吹水啦  

welcome grassman.
今個星期六晚有飯局 有冇興趣參加?
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

大家以後多多關照!

[quote:c65ed2b503="leemoksau"]welcome grassman.
今個星期六晚有飯局 有冇興趣參加?[/quote]

有!我見D人都好熱情。

但時間太急,里唔到!下次再預我,可以嗎? :em14:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

當然可以啦。
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。