藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: ddericli
打印 上一主題 下一主題

小週記2-失戀篇 [複製鏈接]

多謝各位.....近日本人的心情還是不太好.....
    但我每天也看到你們的說話已覺得自己好很多了....
    有時真的回想一下自己是否如朋友所說的不太喜歡她呢??
    還是我太細路仔覺得好像打輸了交一般的不忿??
    我不喜歡的話為什麼自己要做這麼多??真的只是要一個家嗎??
    還是我不管誰都好只要她肯跟我一起我也做這些事情??

很多問題自己問了自己.....還是有一股"黑氣"圍繞著自己...
    也可以說是"怨氣"我不是不想跳出這框框...而是.....唉......

昨天我終於有勇氣跟她說話我在MSN叫她準備好所有文件
    好讓我去跟她爸爸能傾快一點她說她能不能在場我說不好
    我不想她哭.....她跟著就只是說很擔心我很內疚很對不起
    (哈...她是否真的懂得這些字的意思嗎??還跟我說她是老師)

我沒有跟她說太多...只跟她說不要哭了只要快點攪好事情
    大家心安就好...你都說明無彎轉的時候我還要求你可以對我
     怎樣???
    到了這地步我真的心死了....我也不繼續說我知我一定會發
     脾氣我真的很嬲....

對不起...我真的還未平服自己....我也不能原諒自己.....

我睇得出你已經攪清楚發生緊咩事 知道要點做
我對你有信心 慢慢嚟 唔好急
疼...終有一日消失...笑對人生 將來
你宜家笑一下...你就會發覺心情更加好!!

多口講一句...早幾日聽電台有個case都幾似你
你可以上網聽吓其他人既意見!!
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

ddericli邊個噤/錯都好 依家最緊要係大家平心靜氣噤攪掂所有既野清清楚楚 8) 總之大家唔好再有咩拖拖拉拉就最好la (通常攪清楚晒所有既野係最好既 起碼冇手尾先 :wink: 分分鐘第時過多幾年做番普通朋友都唔出奇架 呢個世界多個朋友好過多個敵人呀嘛 :em11: ) anyway all RC remember support u :mrgreen:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

ddericli 呢度已經有好多朋友安慰你 希望你會覺得心裡好過一 d~
我係一個講就好好聽 做就一 d 都唔得既人 :p
我都唔識安慰人 所以如果我講既野令你難過既話 請你原諒我.

難過 唔甘心 嬲既心情一定有 我係同 saga 一齊之前都無法完全治療到上一次既感情創傷 (仲要係 5 年前既事). 我有唔甘心過 但唔甘心可以成為令我變得更好既動力. 每一日起身同臨前 我都會對住塊鏡同自已講: 我係一個好女仔 佢唔珍惜我 係佢走寶~

要堅強 要令自己活得比佢好 要令自己變得更有魅力~

除此之外 我覺得你可以反省一下究竟你有邊 d 地方係佢唔鍾意既 因宜影響左你地既感情~
將佢作為警愓 下一次 當你遇到一個更好既女仔時 唔好再犯同一樣既錯 好好珍惜眼前人 咁樣 你就會變得更幸福

經一事 長一智. 要難過 要沮喪 要頹廢 -- 可以. 但要俾一個時限自己 時限一到 要重新振作. 畢竟 地球會繼續轉 生活要繼續過. 每一次跌倒都係一個考驗 突出優秀既人. 能夠爬返起身既先係堅強既人上人~

我既朋友個個都會聽我講呢句話聽到嫌: 能逆流而上先係大智慧 順風順水只係錦上添花~
忘記背後 努力面前嘛

難過埋 2003 年算啦 2004 年你要重新振作呀~  :em11:

[quote:1e93beb096="Ice"]
我係一個講就好好聽 做就一 d 都唔得既人 :p
[/quote]
:em17:

[quote:1e93beb096="Ice"]

難過 唔甘心 嬲既心情一定有 我係同 saga 一齊之前都無法完全治療到上一次既感情創傷 (仲要係 5 年前既事). 我有唔甘心過 但唔甘心可以成為令我變得更好既動力. 每一日起身同臨前 我都會對住塊鏡同自已講: 我係一個好女仔 佢唔珍惜我 係佢走寶~

要堅強 要令自己活得比佢好 要令自己變得更有魅力~
[/quote]

六國咁亂 巴國被滅 ...  8)

[quote:c4f8b6376a="saga"][quote:c4f8b6376a="Ice"]
我係同 saga 一齊之前都無法完全治療到上一次既感情創傷 (仲要係 5 年前既事). [/quote]

六國咁亂 巴國被滅 ...  8)[/quote]

唉....唔應該講....妳都講埋,妹妹仔.....妳知唔知男人最忌係咩架? :em05:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:282d8ddb06="dick&queenie"][quote:282d8ddb06="saga"][quote:282d8ddb06="Ice"]
我係同 saga 一齊之前都無法完全治療到上一次既感情創傷 (仲要係 5 年前既事). [/quote]

六國咁亂 巴國被滅 ...  8)[/quote]

唉....唔應該講....妳都講埋,妹妹仔.....妳知唔知男人最忌係咩架? :em05:[/quote]

:em16:  :em16:  :em16: 佢全部都知架 我同佢一齊之前佢已經知~  
佢仲對我好好 送歌俾我聽添呀

ddericil剛剛才看到你的經歷唔知道講咩好不過看見你的朋友對你的關懷自覺人生並不孤獨其他安慰的說話唔識講不如送首歌比你啦    失戀那日 有半天假 一家一減你
道別徹夜纏綿 男人的感慨 女人之苦
同樣因需要愛戀

捨不得 放不低 常掛口唇邊
哭泣了 沿途陪著你的歌
彷彿是救生圈 若戀愛遇險

還剩我在你身邊
世界變 我沒有改變
幾多開心幾多挫折
我沒有像爛泥一般
長期停在抑鬱中消秏 在荒廢樂園中妥協
世界變 赤地裡走過 安哥之歌比痛苦美麗

甲乙丙丁也為我奉上安慰
唯獨你是不可取替
醫好了舊傷口 心血無白費

終於走過讓愛這關口 真心真意笑
倦極亦有你支持 最痛都會過去

[quote:6abf84c77e="Ice"]

:em16:  :em16:  :em16: 佢全部都知架 我同佢一齊之前佢已經知~  
佢仲對我好好 送歌俾我聽添呀 [/quote]

令人感動的一天
:')
好感激 Ice  :em01:

嬲人唔好嬲咁耐 自己唔開心又傷身.  打下波發洩下啦 !! :em11:
Simpsons