藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 10990|回復: 50
打印 上一主題 下一主題

唔知有冇瘋狂漫畫迷向RC呢? [複製鏈接]

係咪日本漫畫居多? 有幾多收藏品呢?!

好鍾意睇到一個大書櫃裡全是齊全新淨既漫畫書 感覺好壯觀!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

推介http://www.findcomic.com好多新舊書供搜查及訂購.

I used to have alot of comics but many of them were destroyed by my dog.  I still collect a few of the titles: Berserk Once Piece JoJo Over Rev Tenghi and some others....  Made a carbinet just for comics!

尼羅河女兒呢
係講一個修考古學o既現代(但唔係"當代"喎)少女
響考古時唔知點解(故事無解釋)返返去戰國時代o既尼羅河
發生左可歌可泣o既愛情故事
又因為佢o既現代知識與及金黃色o既頭髮
被理解為"尼羅河女兒(神)" 成為各國爭奪對象......

大橋大約係咁
都真係相當好睇
最衰係鬼咁長都仲未完丫!
呢本漫畫成為近20年好多少女漫畫家o既模仿對象
就好似少男界o既入樽幽遊
無可能唔睇囉!

[quote:e52d7b2528="Maggie&Johny"]不如搵個容量大既server 一次過將d漫畫/動畫倒埋一齊 剩係RC街坊尊享。

我都有成過百GB既漫畫 唔介意奉獻出黎........  :mrgreen:[/quote]
好呀好呀 :mrgreen:

good idea!!!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

不如搵個容量大既server 一次過將d漫畫/動畫倒埋一齊 剩係RC街坊尊享。

我都有成過百GB既漫畫 唔介意奉獻出黎........  :mrgreen:
2座A - original \"M&J\"

我都好鍾意
成日去漫畫店租(because no money to buy it)
有時都會buy 不過少(because no place to keep it)

本書名我就見過 但書既內容就無睇過 你地講到咁好睇 我都有d興趣 :em12:  可否簡單講下內容呀!!

謝謝

[quote:05b34f2974="Ice"][quote:05b34f2974="Alvin & Janis"][quote:05b34f2974="Ice"][quote:05b34f2974="Alvin & Janis"]唔知有無人有 "尼羅河女兒" 呢?
呢本 comic 好 正呀....[/quote]

我妹都好鍾意睇呢本漫畫架~[/quote]

咁佢有無呀?
janis 好 like.....  :em12:[/quote]

無呀 因為我細妹主要都係租漫畫黎睇既 :p[/quote]

本書的確好好睇.  我都追左十几年 雖然近來劇情有點慢 但是頭40期都好正!! :em17: