藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: leemoksau
打印 上一主題 下一主題

提前出雙糧 [複製鏈接]

[quote:0eb62cd5e7="Billy"][quote:0eb62cd5e7="leemoksau"][quote:0eb62cd5e7="OON"]
我都知你係"香港出糧" 咁你又晤使交稅 真係搵好小喎 ! 但點供樓 !  :em05:[/quote]
係囉﹐搵咁少仲要離鄉別井
仲要50%交家用﹐25%供樓﹐淨返25%自己使。 :cry:[/quote]

25%就夠供樓.... :em12:
點會搵得少呀.[/quote]

我係用人工50%供樓 <凈供樓其它雜費仲未包喎>  :em06:
所以莫愁姐照計搵好多 !  :em12:
JANICE :em11:

[quote:398856410f="leemoksau"][quote:398856410f="OON"]
我都知你係"香港出糧" 咁你又晤使交稅 真係搵好小喎 ! 但點供樓 !  :em05:[/quote]
仲要50%交家用﹐25%供樓﹐淨返25%自己使。 :cry:[/quote]

25%就夠供樓.... :em12:
點會搵得少呀.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:e3765cc40c="Billy"]
唔清楚.
個friend一年見一次.
都就夠一年喇.
有機會幫你問問.[/quote]
THANKS。
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:3c45a770f6="OON"]
仲要50%交家用﹐25%供樓﹐淨返25%自己使。 :cry:

[quote:717b530432="leemoksau"]
:em07: 咁佢係點樣被check到o架﹖邊個部門check佢呀﹖
我應該點樣小心呢﹖[/quote]

唔清楚.
個friend一年見一次.
都就夠一年喇.
有機會幫你問問.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:18693da0ad="leemoksau"][quote:18693da0ad="OON"]有可能公司幫你比左呢 !
之前我間公司都應成幫同事交埋大陸個筆稅...佢地先係上大陸返工 ![/quote]
都話我 香港出糧囉。至少香港哩邊唔使交稅(換言之收入......) [/quote]

我都知你係"香港出糧" 咁你又晤使交稅 真係搵好小喎 ! 但點供樓 !  :em05:
JANICE :em11:

香港哩邊我唔使理呀﹐橫掂夠免稅額。
我係話大陸果邊。

我個friend一樣香港出糧
好似係香港豆留少過xx日唔使交香港稅.
幾多日唔知.

[quote:def81ea87f="Billy"]
咁你要小心呀.
我有個朋友係珠海做野.
幾年冇交稅.
今年check到要佢一次過交番晒.
好彩佢同公司agree左大陸稅係由佢公司交.
最後公司幫佢攪掂.[/quote]
:em07: 咁佢係點樣被check到o架﹖邊個部門check佢呀﹖
我應該點樣小心呢﹖

[quote:77c26c9f7b="OON"]有可能公司幫你比左呢 !
之前我間公司都應成幫同事交埋大陸個筆稅...佢地先係上大陸返工 ![/quote]
都話我 香港出糧囉。至少香港哩邊唔使交稅(換言之收入......)