藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 21947|回復: 78
打印 上一主題 下一主題

有無人收到洗冷氣單張? 會唔會搵人洗? 價錢是否合理? THanks [複製鏈接]

有無人收到洗冷氣單張? 會唔會搵人洗? 價錢是否合理? THanks  :idea:

除原廠外,有無人找過其他人換雪種和洗冷氣?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

聽過水電師傅話,如果要換雪種,部機就唔要得啦。因為換完雪種,日後都會漏,不如一了百了……
至於洗冷氣,則是清洗積在機器內的塵埃,我地用分體機,作用好像不是太大。

聽過水電師傅話,如果要換雪種,部機就唔要得啦。因為換完雪種,日後都會漏,不如一了百了……
至於洗冷氣,則是清洗積在機器內的塵埃,我地用分體機,作用好像不是太大。

[quote:c85b03dbb6="grassman"]除原廠外,有無人找過其他人換雪種和洗冷氣?[/quote]
yahoo知識的答問>>>>

發問者    :Sammi ( 小學級 5 級 )
發問時間:2007-05-25 19:35:42
問題分數:5 分   /   閱覽次數:64   /   回答:4   
剩餘天數   
[生活百科]

請問二匹分體式冷氣機要洗機,要幾錢才合理
我的冷氣機是二匹分體機 現在想洗 但不知道幾多錢才合理

回答者    :donnie98115661 [小學級 5 級]
回答時間:2007-05-26 00:01:02
開放投票中  

$500-$600算是合理,要搵已經包括洗室內/室外機、全機檢查、補加雪種、通去水喉和確定不另加收費。

參考資料:
我自己工作經驗

[quote:dfd95a0a7a="grassman"]除原廠外,有無人找過其他人換雪種和洗冷氣?[/quote]

今年我個廳冷氣唔凍,Toshiba check過話漏雪種,check過其中一間洗冷氣單張的公司,要搭棚,兼勁貴? :em07:

再check第二間洗冷氣單張的公司,星期三叫佢上黎check埋、換埋雪種,唔洗2個鐘攪掂,價錢...OK啦!  他們同場加影Spiderman 4,唔洗搭棚。 :nowords:

[quote:60d01e1f36="grassman"][quote:60d01e1f36="grassman"]除原廠外,有無人找過其他人換雪種和洗冷氣?[/quote]

今年我個廳冷氣唔凍,Toshiba check過話漏雪種,check過其中一間洗冷氣單張的公司,要搭棚,兼勁貴? :em07:

再check第二間洗冷氣單張的公司,星期三叫佢上黎check埋、換埋雪種,唔洗2個鐘攪掂,價錢...OK啦!  他們同場加影Spiderman 4,唔洗搭棚。 :nowords:[/quote]

any phone no.? :em14:

[quote:fc66307f71="sunday"]

any phone no.? :em14:[/quote]

PMed!

[quote:4a1a156b83="grassman"][quote:4a1a156b83="sunday"]

PMed![/quote]

great thanks!!! :wink:

just called him he asked "are you just called me about the same problem...?"

ha~i think there are some RC-eople asked him to provide service lei...

[quote:95d21e0477="sunday"][quote:95d21e0477="grassman"][quote:95d21e0477="sunday"]

PMed![/quote]

great thanks!!! :wink:

just called him he asked "are you just called me about the same problem...?"

ha~i think there are some RC-eople asked him to provide service lei...[/quote]

係我星期六問過佢,諗住順便幫你問埋呀麻!
佢話原因好可能係你們清潔隔塵網或機身時,誤把電子部分弄濕了,你們可以試下用風筒把電子部分吹乾(p.s.不要用太高溫),如果唔得,更換電子部分要$550-.