藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Emil and Jeff
打印 上一主題 下一主題

太可惡! 決定要投訴88F路線 [複製鏈接]

[quote:dbfc5519d8="Royhk"][quote:dbfc5519d8="atrick & Cherry"][quote:dbfc5519d8="Billy"][quote:dbfc5519d8="grassman"]係囉!有自唔在,囉苦黎辛!做死你就o岩喇! :em16:[/quote]

你......你......你.......地........  :cry:
講錯少少就比咁多人"叮"住. :em16:
唔通呢度真係唔容許有反對o既聲音. :em01:[/quote]

唔系唔容許有反對份子 而系絕對唔容許有顛覆份子.
:hit: 見一個殺一個 :em13:  :em13:  :dead:[/quote]

大家都係對事唔好針對任何人這裏亦沒有什s珀A覆份子這是討論區丫嗎唔好玩到好似一反對即死亦唔好過份偏激[/quote]

我諗唔會比人話幾句就會死o瓜!
而且 我地都無夾埋針對反對的人/ 文章.

只係每個人都有發表和反對的權利姐.

之前好似有人說過...(唔記得咩水)
"寫文章出黎.一係無反應. 一係勁反對 一係勁支持"

個人認為這個論點係非常無厘頭!
咁都寫得出!
你發表文章的意義到底是什麼呢?
1. 發洩? 如果係咁 人地"無反應"  都無問題啦?! 下麻?
2. 提出觀點 讓每個人可以在不同角度看問題 同時知道其他人對自已觀點的看發.   那........
我唔同意. 好正常會發表反對的文章啦?!
我同意 又好正常會發表支持既文章啦?!  
我已經想像唔到重會發表咩類型既文章.

更何況 個人觀點這東西 根本沒有對或錯.
什麼是反對的聲音?  什麼是支持的聲音?
難度 少人說的觀點. 又很多人反對 他們的"少數"聲音便叫反對的聲音?
我可否覺得"少人" 說的那些文章在反對"很多人" 的聲音?
===

[quote:896313a225="Jess&Burns"][之前好似有人說過...(唔記得咩水)
[/quote]

原文o既意思應係:
"有反對聲音o既時候一係無反應. 一係勁反對"
冇寫"勁支持"架.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

算吧!!! 喃無柯呢駝............

[quote:07d8a4058f="Billy"][quote:07d8a4058f="Jess&Burns"][之前好似有人說過...(唔記得咩水)
[/quote]

原文o既意思應係:
"有反對聲音o既時候一係無反應. 一係勁反對"
冇寫"勁支持"架.[/quote]

你記得呀? 可否PM 給我呀?
我只係印象中有這些句子.

對於寫的人:
唔好意思. 有d 改了你的句子. 唔好介意. h:
===

總結~
88F 今次改路線有人反對(反對未有充分咨詢而作更改)有人支持(減少了行車時間).....
業委會會知點做o架喇~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:5a81319da8="Billy"][quote:5a81319da8="dracula"]
燈神燈神~ 我有三個願望~
第一個... 我想 88F 轉哂用法拉你 F360  ~
第二個.... 我想 88F 請哂靚女做司機  ~
第三個......我今晚要返阿媽度飲湯~ 88F 兜埋啦唔該  ~
[/quote]

伯爵你應該重有第四個願望.
就係88f只可以單身女士同伯爵搭.
重要行三個鐘至可以返到rc果隻.
等伯爵多d機會識番個紅顏知己..... :[/quote]

:sweat: 唔好針對我好喎! 家陣單身有罪咩?  :face13:
見過鬼就唔怕黑啦~

唔緊要 唔緊要 既然你地呢度咁唔接受意見 我自然有其他方法去表達.
我係度發表意見本來都係要睇下你地會有咩架好意見 唔使我下下都去宫府同議員度投訴 既然你地已經有共同架意見 睇黎我都唔使點黎講意見......
雖然唔黎講意見 但係如果發現有咩係唔0岩 我都會提出反對的聲音.
你地唔睇仲有好多人會睇架 唔好以為開個網出黎就係你地班小圈子玩晒至得架
rc係有幾千人住架...............

[quote:36db45a86f="alankle"]唔緊要 唔緊要 既然你地呢度咁唔接受意見 我自然有其他方法去表達.
我係度發表意見本來都係要睇下你地會有咩架好意見 唔使我下下都去宫府同議員度投訴 既然你地已經有共同架意見 睇黎我都唔使點黎講意見......
雖然唔黎講意見 但係如果發現有咩係唔0岩 我都會提出反對的聲音.
你地唔睇仲有好多人會睇架 唔好以為開個網出黎就係你地班小圈子玩晒至得架
rc係有幾千人住架...............[/quote]

唔好咁啦~ 大家都係鄰居 都係為 rc 好之嘛~ 始終多 d 意見會好好多o架!
見過鬼就唔怕黑啦~

意見一定多d好d.
問題係好難所有意見都同時做到.
何況有d意見會有conflict.
所以了解﹑體諒係好重要.
唔能夠只以自己為中心去諗野.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:b283a7fa03="alankle"]唔緊要 唔緊要 既然你地呢度咁唔接受意見 我自然有其他方法去表達.
rc係有幾千人住架...............[/quote]

Alankle  你都係我地班小圈子之一喎?  :wink:
唔好講到好似小朋友唔侵你玩咁啦~

我呢個小圈子 有不同既意見.
我唔知你講既" 你地已經有共同架意見" 所謂既"你地"  係邊個呀?
我諗睇完這些文章的人都未必可以get 到你既'暗示'  可唔可以唔好咁婆媽? 直接d 講出黎呢?
===