藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: G-NET
打印 上一主題 下一主題

荃灣爵悅庭 [複製鏈接]

[quote:635b96d0e6="Hello Kitty"]In other words RC will be worth a little higher than it in next year.  :em12:  :em12:[/quote]

但願如此 !  :em19:

[quote:eee8919785="R & M"][quote:eee8919785="J&"]美聯經紀話低層應該要~4000/呎30樓左右~$6000-7000/呎

-多數單位得一面窗,唔扯風。
-管理費$1.8/呎
-示範單位係標準收樓單位加好大的改動。
-1200 呎單位的主人房仲細過RC-957單位的主人房。
-搬入去,泠氣費+管理費都好和味!
-展銷的場地入口設計幾得意,好似去迪士尼排隊玩遊戲咁 (值得一看),原來selling point 真係話近迪士尼,RC仲近迪士尼啦![/quote]

我真係要講句~~~我愛RC呀~~~ [/quote]
heeheeeehee me too! 我越來越覺得RC真係好抵~再加上D friends 黎到都話好舒服/好靚/好寬敞/好開揚/唔係想象中咁既~好好多喎.......諸如此類 實在太開心喇!!!

話說回頭 咁既價錢真係買西九龍好過啦 橫掂大家都係工廠區 買"九龍"好過買"新界"嘛 可能奧運站果堆都有機會搵到~

不過廣告真係好令人覺得佢好靚好high咁~
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

小弟覺得荃灣區既樓以長遠來說是值得買..嘿
(但我唔知現在是不是時候買荃灣囉..)
因為我記得荃灣是已規劃為住宅區而所有工廠將於10年內..自動流失..
而荃灣區亦唔會再起工廠...
所以長遠來說荃灣區應該會升值..
(我自己覺得啦..嘿~)

有少少反話想講: ( 個人感覺而已 )

當我第一次看見爵悅庭個廣告.覺得... 好耐無聽到譚炳文把聲 再次聽到 有d 親切感.但係見到果幾個中坑個樣 無d 貴氣 同譚炳文把聲都唔夾既.  :em05:
===

爵悅庭新聞:
http://www.shkp.com.hk/zh-hk/scripts/news/news_press.php

爵悅庭:
http://www.chelseacourt.com.hk/

[quote:c3edfdffb7="Jess&Burns"]當我第一次看見爵悅庭個廣告.覺得... 好耐無聽到譚炳文把聲 再次聽到 有d 親切感.但係見到果幾個中坑個樣 無d 貴氣 同譚炳文把聲都唔夾既.  :em05:[/quote]

:em09:

唔好意思,我真係覺得幾好笑!

[quote:cbd62aab92="hales"]小弟覺得荃灣區既樓以長遠來說是值得買..嘿
因為我記得荃灣是已規劃為住宅區而所有工廠將於10年內..自動流失..
(我自己覺得啦..嘿~)[/quote]

咁即係話荃灣現時工廠區附近於未來10 - 15年將會沙塵滾滾
噪音情況嚴重啦.

咁等多 10 年 8 載之後先買荃灣 timing 會 o岩 D.

[quote:1126159ae6="H&H"][quote:1126159ae6="R & M"]我真係要講句~~~我愛RC呀~~~ [/quote]
heeheeeehee me too! 我越來越覺得RC真係好抵~再加上D friends 黎到都話好舒服/好靚/好寬敞/好開揚/唔係想象中咁既~好好多喎.......諸如此類 實在太開心喇!!!

話說回頭 咁既價錢真係買西九龍好過啦 橫掂大家都係工廠區 買"九龍"好過買"新界"嘛 可能奧運站果堆都有機會搵到~

不過廣告真係好令人覺得佢好靚好high咁~[/quote]
咁o岩o既...我D朋友都係咁講...話後悔當時無同我地一齊去睇RC個樓盤!

[quote:026b5b1a06="eric_818"][quote:026b5b1a06="hales"]小弟覺得荃灣區既樓以長遠來說是值得買..嘿
(我自己覺得啦..嘿~)[/quote]

咁即係話荃灣現時工廠區附近於未來10 - 15年將會沙塵滾滾
噪音情況嚴重啦.

咁等多 10 年 8 載之後先買荃灣 timing 會 o岩 D.[/quote]

本人覺得荃灣始終係一個舊區,老街坊又多,好難再轉型做新型住宅區(豪宅區就更難)。 而且自新鐵路及新幹線落成,以往為新界西交通樞紐(通往屯門、元朗、沙田)的角色也漸漸變淡,鐵路可能九龍西為主,幹線的話..青衣可能比荃灣更四通八達。

所以RC都係 :em11: !
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

爵悅庭個塊地前生係可樂廠 ; 四面都係工廠區..夜晚仲好靜;好黑..
我以前係個到返工..環境真係差左小小 ;不是廣告宣傳講得咁正 !