藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 濠仔
打印 上一主題 下一主題

新屋裝修中....+ 完成相 @ #99 [複製鏈接]

聽日去睇下先

用黎放係相機袋一流呀^^
濠仔 發表於 2009-9-16 00:32

呢樣野我有用過但而家冇用了放左係度,吾係咁好用成日要拿出來叉返佢,可能我舊時個度濕啦,而且價錢吾平(我指買埋個箱),個箱買個大大地都兩三百加埋個防潮卡真係都幾貴,吾想煩一了百了買個大電子防潮箱啦插住電乜都吾駛理最好(小弟懶人一名)!

上次話俾d 窗簾你睇

送多張小弟去買窗簾時順手買的精品價值15蚊人仔!

加多架小弟呢兩日係網上買的printer (豐x買緊9xx,小弟網上買580 型號係hp c4580) 要買printer 的可以考慮 hp c4580 同 c4480 呢兩架機近日apple shop 買野有得送搞到網上好多人放,平均價錢平市價一大半,兩架分別係c4580 有wifi 另一架冇

好呀....我記得你好似用緊1d3s
濠仔 發表於 2009-9-16 01:41

你記錯喇!我只係用 450D 咋!
你有乜野鏡呀?
我就有
Tamron A16
35mm f/2
70-200 4L
18-200 IS

好呀....我記得你好似用緊1d3s
濠仔 發表於 2009-9-16 01:41

吾係嘛....1ds 3 .........................................................................................
太有錢了,我鏡都仲未有錢買...可憐

你有乜野鏡呀?
我就有
Tamron A16
35mm f/2
70-200 4L
18-200 IS
Jeffrey Shirley 發表於 2009-9-16 10:24

哦吾係ids iii 嚇得我, 但點解入左支70-200 仲整多支18-200 ( kit 鏡?)
我好少鏡咋
得 50 1.4
同跟機支 17-85
結婚冇錢買.....可憐.....
不過我成日問細佬但支smiga 10-20
長鏡又咪fd 借 haha 所以我先買canon ...

你有乜野鏡呀?
我就有
Tamron A16
35mm f/2
70-200 4L
18-200 IS
Jeffrey Shirley 發表於 2009-9-16 10:24

可能記錯左啦
我記得呢度有位c 兄係用1d3s ga!!!
我有
16-35 f2.8
24-105 f.4
而家想入多支70-200 f.4 IS 同埋sigma 支50.4 定焦
不過裝修間新屋都洗左好多錢.....好窮呀

哦吾係ids iii 嚇得我, 但點解入左支70-200 仲整多支18-200 ( kit 鏡?)

高手既人會回覆你:
定焦同變焦係兩樣野。

而我覺得天涯鏡係第三樣野 - 就係方便。
我好少鏡咋
得 50 1.4
同跟機支 17-85
結婚冇錢買.....可憐.....
不過我成日問細佬但支smiga 10-20
長鏡又咪fd 借 haha 所以我先買canon . ...
sjacky 發表於 2009-9-16 10:56

都吾少啦!遲 D 有錢先買啦!問人借鏡都係一件好事,請問可吾可以借支 50 1.4 黎用番一兩日呢?!

可能記錯左啦
我記得呢度有位c 兄係用1d3s ga!!!
我有
16-35 f2.8
24-105 f.4
而家想入多支70-200 f.4 IS 同埋sigma 支50.4 定焦
不過裝修間新屋都洗左好多錢.....好窮呀 ...
濠仔 發表於 2009-9-16 11:49

你都有兩支 L 啦!我都係近排先入左支 70-200 4L 無防震 咋!

高手既人會回覆你:
定焦同變焦係兩樣野。

都吾少啦!遲 D 有錢先買啦!問人借鏡都係一件好事,請問可吾可以借支 50 1.4 黎用番一兩日呢?! ...
Jeffrey Shirley 發表於 2009-9-16 13:59

我都未問你借支70-200L 咁快問我借支50 1.4 HAHA

你都有兩支 L 啦!我都係近排先入左支 70-200 4L 無防震 咋!
Jeffrey Shirley 發表於 2009-9-16 14:01

我連一支L都冇,想買冇錢之餘仲俾未來老婆鬧.... 睇來要有都仲要等多好一排

高手既人會回覆你:
定焦同變焦係兩樣野。

都吾少啦!遲 D 有錢先買啦!問人借鏡都係一件好事,請問可吾可以借支 50 1.4 黎用番一兩日呢?! ...
Jeffrey Shirley 發表於 2009-9-16 13:59

18-200囉黎去旅行一流呀
我7月同個fd去日本...我咩到成身鏡..佢就一支走天涯.....方便好多...