藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Emil and Jeff
打印 上一主題 下一主題

太可惡! 決定要投訴88F路線 [複製鏈接]

我並唔認為會無人出黎選0羅 好似上次業主大會咁 都不知幾鬼多人爭住做呀
我架意思係 如果有委員唔想做 亦唔想聽意見 咁不如唔好做啦
咁辛苦為咩 又無人工 吃力不討好............
不如等其他人又唔怕辛苦 又唔怕吃苦 又鐘意聽意見架人黎做呀
咁會對個屋苑好0的喎...........
如果十位委員係自把自為0既 咁我令願得九個or 以下肯做咨詢架委員啦

上次業委會會議已經通過 業委會下設多個專責小組 小組人數不跟. 下次會議應該會正式發出通告 邀請有興趣居民加入 只要居民有意見就可以加入小組 直接同管理公司表達.

[quote:705c72d3c7="alankle"]我並唔認為會無人出黎選0羅 好似上次業主大會咁 都不知幾鬼多人爭住做呀
如果十位委員係自把自為0既 咁我令願得九個or 以下肯做咨詢架委員啦[/quote]

我只想講批評永遠都係容易o既.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:d36eaf5672="alankle"]我並唔認為會無人出黎選0羅 好似上次業主大會咁 都不知幾鬼多人爭住做呀
如果十位委員係自把自為0既 咁我令願得九個or 以下肯做咨詢架委員啦[/quote]

你覺得委員是怎樣自把自為呢? 那方面呢?
其實你有沒有嘗試去一次他們每個月跟管理處既會議. 我諗咁樣可以令妳更了解他們所做的一切.
另外 上一次開會後  在lift 口都有張貼他們的一些會議內容. 妳又有無睇?
(下一次都會有)

不如先了解下他們所做的事 再作判段也未遲.

另外 你話好多人爭住做....咁又點?  你所講既係代表咩呢?
===

唔好講委員問題啦!

先做得o個幾個月,做得好唔好都言之尚早,況且RC既問題係日積月累出來既,要大家一同解決,唔係單單十個委員能一時三刻應付到!

有意見既住戶,應多點參與實質的會議或研討會,了解多些問題進度!

要明白事情的結果唔代表過程中沒反對既意見,只係聲音太小! 大家知道,唔係委員有提出既問題,管理公司或政府官員都言聽計從!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:359b521faa="Billy"]我只想講批評永遠都係容易o既.[/quote]

Billy 你說得對. 但每個人都有他們的思想和言論自由...所以 在這裡 我更希望被批評的人可以以寬容的心情對待任何批評.

其實 每次有人發表這些言論時...我的頭上都會即時出理很多 ????

實在令人費解.
===

[quote:d69d15afd7="alankle"]我並唔認為會無人出黎選0羅 好似上次業主大會咁 都不知幾鬼多人爭住做呀
又無人工 吃力不討好............ :
如果俾意見既人o下o下都扎哂馬手執雙刀咁既款同向o的委員俾意見既話
呢o的咁既三煞位真係搵鬼做都得o勒.. :

出得黎選就算未必係好想做 但亦應該不見得係好唔想做囉
個人認為行得出去選 就好好睇睇做到任期完囉
這只是一種責任的問題 大家投你一票 就係信得過你

既然委員是大家選出來 就係大部份人對該委員的一種信任
如果次次委員做o的野出黎 某人又次次都唱反調 咁某人又何必
選佢呢? 當然某人可以認為當日投票你係無投某委員的 但
既然他當選了 表示大部份人都信任他 如果某人還是覺得委員不可信任
的話 那到抵是誰人一意辜行自把自為呢?

雖然有咨詢絕對地係俾起無咨詢好 但有時候咨詢又會太慢了
跟手換來的結果又會有一堆人罵無咨詢 另外又有一堆人罵
搞咁耐都未做到野出黎....更甚的是有些人會同時出現在
這兩堆人之中囉... :

Hales 你咁矛o既 霸尖!  :sweat:  你個post o係前面格!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:465d01f986="hales"][的是有些人會同時出現在
這兩堆人之中囉... :[/quote]

為反對而反對o既人一定有架啦呵呵呵...... :
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:1c192d3c52="hales"][quote:1c192d3c52="alankle"]我並唔認為會無人出黎選0羅 好似上次業主大會咁 都不知幾鬼多人爭住做呀
又無人工 吃力不討好............ :
如果俾意見既人o下o下都扎哂馬手執雙刀咁既款同向o的委員俾意見既話
呢o的咁既三煞位真係搵鬼做都得o勒.. :

出得黎選就算未必係好想做 但亦應該不見得係好唔想做囉
個人認為行得出去選 就好好睇睇做到任期完囉
這只是一種責任的問題 大家投你一票 就係信得過你

既然委員是大家選出來 就係大部份人對該委員的一種信任
如果次次委員做o的野出黎 某人又次次都唱反調 咁某人又何必
選佢呢? 當然某人可以認為當日投票你係無投某委員的 但
既然他當選了 表示大部份人都信任他 如果某人還是覺得委員不可信任
的話 那到抵是誰人一意辜行自把自為呢?

雖然有咨詢絕對地係俾起無咨詢好 但有時候咨詢又會太慢了
跟手換來的結果又會有一堆人罵無咨詢 另外又有一堆人罵
搞咁耐都未做到野出黎....更甚的是有些人會同時出現在
這兩堆人之中囉... :[/quote]

hales 佢又發功喇 :em17:  :em17:
永遠愛著您 :em21: [/code]