藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

你的志願 [複製鏈接]

billy..
到你退休時,還會記得大家嗎??
到時陪你摸下酒杯底.....飲下Ice Wine...^^;
so free~~
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:4a316e5870="dick&queenie"]billy..
到你退休時,還會記得大家嗎??
到時陪你摸下酒杯底.....飲下Ice Wine...^^;
so free~~[/quote]

唉到時重係唔係香港都係一個問題. :wink:
不過我一定會記得大家o既. :em19:

我d志願好多喎....
我以前小學作文寫過想做義工 其實我係想做社工.....
我後尾想做老師 而家都實現左一半....
到左而家好想做家庭主婦......問0下老公得唔得先 :em12:

我想問火火 細個0個陣係咪已經做想勇敢的消防員?

Re: 你的志願

:?:
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:f0d306dde7="dick&queenie"][quote:f0d306dde7="Jess&Burns"]我既志願: 到全世界流浪. 背著背裹 到世界各地旅行. 去到邊 訓到邊. 不須要理時間的限制. 喜歡做自已想做的事.
無錢? 在當地找暫時工~
無飯食? 唔食算數~

當然... 是沒有實現. 因為我份糧要養好多人....唔可以唔理佢地.[/quote]

好偉大呀....呢個係Jess 定係 Burns...???[/quote]

我係Jess. 阿burns 好少發言既.

你話偉大係因為我放棄了自已的理想? 其實 都無咩所謂既... 做人本身就有矛盾架啦~ 想同做往往兩件事.

我同Burns 都有發過夢. 想將來退休. 賣左間屋 有筆錢. 去加拿大. 買架"麵包車"  四維去. 在公園迫住架車便算.

我們有個朋友現在住在遊艇上 雖然居住地方細小. 但卻自由自在.
===

[quote:0a9591c19a="dick&queenie"]大家細個都會寫我的志願,
但人大左,總發覺冇得兌現....
我細個時最想做殺手.... :em07:
大家有冇睇過有本公仔書叫"淚眼殺星"呢?? :em11:
裡面"crying freeman"
每殺一個人,佢都會流眼淚, :em01:
即使要將目標致誅死地,但發自內心善良的淚水,都不受控制流出 :cry: .....。幾型!!!8)
唔知大家細個志願係咩呢?? [/quote]
"淚眼殺星"好似是III级 因为目标是靓女 所以杀o左之后会流"鳄鱼的眼泪". queenie俾你睇o羊? :em12:
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:c71b67d9c7="leemoksau"][quote:c71b67d9c7="dick&queenie"]大家細個都會寫我的志願,
但人大左,總發覺冇得兌現....
我細個時最想做殺手.... :em07:
大家有冇睇過有本公仔書叫"淚眼殺星"呢?? :em11:
裡面"crying freeman"
每殺一個人,佢都會流眼淚, :em01:
即使要將目標致誅死地,但發自內心善良的淚水,都不受控制流出 :cry: .....。幾型!!!8)
唔知大家細個志願係咩呢?? [/quote]
"淚眼殺星"好似是III级 因为目标是靓女 所以杀o左之后会流"鳄鱼的眼泪". queenie俾你睇o羊? :em12:[/quote]

個故仔...好似唔係咁喎... :em16:  :em16:
咁你細個志願又係咩先... :!:

[quote:a3a1e7fd39="Jess&Burns"]我既志願: 到全世界流浪. 背著背裹 到世界各地旅行. 去到邊 訓到邊. 不須要理時間的限制. 喜歡做自已想做的事.
無錢? 在當地找暫時工~
無飯食? 唔食算數~

當然... 是沒有實現. 因為我份糧要養好多人....唔可以唔理佢地.[/quote]

Burns 會養你..... :em12:

我由細細個開始....想大個左之後做師奶
嫁個好老公 老公出去做野
而我係屋企相夫教子 煮飯比家人食
係咪好冇大志?

[quote:e1b51082f8="女"]我由細細個開始....想大個左之後做師奶
嫁個好老公 老公出去做野
而我係屋企相夫教子 煮飯比家人食
係咪好冇大志?[/quote]

男人就係鍾意D冇乜大志既女人.... :mrgreen: