藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: hwho
打印 上一主題 下一主題

洗衣機唔識用 [複製鏈接]

乾衣係點用 ?? 請指教 !
JANICE :em11:

[quote:aa5fe52fa4="R & M"]我用30度水溫,時間較去60,program 2,
不按 1/2 button;大約會用到2小時去清洗!

會落洗衣液及柔順劑,如果有白色衫就會落埋”彩漂”(但我通常都會分開深/淺色衫清洗) :em02:[/quote]

請問呢個程序是否最乾淨?
是否一定要用30度水溫?  
完全冷水又點睇?
我唔乾衣 是否還要較60分鐘?
如果我用洗衣粉是否一樣?
用柔順劑又需要加乜野程序?
Sorry 我好蠢 請賜教   :em14:
原居民2004~2013

係呀 ! 我都想問 ?

[quote:e62fac299c="grassman"]
按diedsee講program 3 only one hour. 應該係最簡單程序,唔會用柔順劑![/quote]

no 喇 一樣可用柔順
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

大家 refer 番呢個 topic 頭一頁
RV 有圖教大家用ga
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:5bb692f783="vivian"]請問呢個程序是否最乾淨?
是否一定要用30度水溫?  
完全冷水又點睇?
我唔乾衣 是否還要較60分鐘?
如果我用洗衣粉是否一樣?
用柔順劑又需要加乜野程序?
Sorry 我好蠢 請賜教   :em14:[/quote]
唔好咁講,大家交換o下意見姐!

其實我早前試過用program 1…40度水溫,點知出事.......縮水 :em18:
之後就打電話去"豐擇"問清楚如何以最佳的程序清洗;
各位鄰居對洗衣機各項程序有疑問,或者用什麼程序清洗什麼衣物質料,
都可以打電話去~~~~~Tel.: 2555 5314 搵職員解答!
佢地會好樂意去回答所有有關洗衣機操作的問題,記得要說明洗衣機的型號: FWD8 INTEGRA

:em02:

唔知點解用program 2 洗完衫後 仍有大量柔順劑係格內 而d衫又無柔順劑味? 但係用program 11 就無問題 柔順劑全部清曬. 咁我部機係唔係有問題 :?:

請指教 :em14:
G :em21: P

我地都係用 program 2,但就無呢個問題出現;
不如您打電話去"豐擇"問o下先,如果再唔惦就call維修員o黎check o下啦!

(我個洗衣程序都係"豐擇"職員教的)

會唔會你地唔係用同一個型號?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

乜唔係全RC都係用同一型號麼?