藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 12518|回復: 48
打印 上一主題 下一主題

有冇睇蘇師傅教風水 [複製鏈接]

有冇睇蘇師傅教風水? 一齊研究下 :detective
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

我唔係好信佢;因為據聞以前佢曾經出賣過好多同門師兄弟,而且佢有時宜家講既野,同以前講既野係自相矛盾 o既!佢又會將一 o的傳統既理論,化造自己既口訣,當係自己既理論,但同時又歪曲左傳統理論既精髓;以上所講既係黎自行內某一位資深過佢既師傅所轉述。 ops:
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

我有睇呀!! 有時都係求個安心0者....不過我好buy佢ge水種植物理論 咁我就大條道理種多d花花草草....

不過我同我隻佬都唔明 點解用銀仔一定要搵女皇頭呢?係咪西洋野真係勁d?

[quote:83b42db926="Tomato"]我有睇呀!! 有時都係求個安心0者....不過我好buy佢ge水種植物理論 咁我就大條道理種多d花花草草....

不過我同我隻佬都唔明 點解用銀仔一定要搵女皇頭呢?係咪西洋野真係勁d?[/quote]

仲有一定要用五豪子女皇頭 係因為可以等於以前的銅錢.
我老公對呢方面好有興趣 我買 RC 都係用風水搵到岩先買而家個單位.

咁想借問聲 rc究竟係7運定係8運樓呀?
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:711b2e4e84="Robert"]我唔係好信佢;因為據聞以前佢曾經出賣過好多同門師兄弟,而且佢有時宜家講既野,同以前講既野係自相矛盾 o既!佢又會將一 o的傳統既理論,化造自己既口訣,當係自己既理論,但同時又歪曲左傳統理論既精髓;以上所講既係黎自行內某一位資深過佢既師傅所轉述。 ops:[/quote]

我上年去搵佢批命 佢講D野都OK丫,例如 :
(1) 佢話我好好學,好多野都有興趣學,但係冇耐性,學唔長....好準

(2)上年佢叫我要小心腸胃有問題,10月去睇佢,我12月就入左醫院吊鹽水,因為急性腸胃炎,攪到發高燒、血壓高、又屙又嘔要入急証室....好準

(3)佢話我父緣冇咁好,當時我都覺得佢唔準,因我同老豆不知幾好感情,好到不得了,但係佢講完冇耐,即上年12月,我父親突然腦中風過左身,當時可能我誤會左佢既意思,冇父緣可能係另外一個意思....都幾準

上年真係黑到死既時候,諗住去搵佢指點吓既,佢仲話我要過埋個舊曆7月至好D,衰野咁準,望都好野都準啦 :face13:

久唔久有睇 但次次都係睇d唔睇d 佢成日都話所對廚房 同大門對窗唔
好 但RC D間格全部都係咁 你地會點化解呀?
Rambler Crest Soccer Club

[quote:17fdf4c9e2="bikbark"]咁想借問聲 rc究竟係7運定係8運樓呀?[/quote]
以入伙計(立春之後)
下元八運
2004(甲申) - 2023 (癸卯)
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:aab32fd8a6="Robert"][quote:aab32fd8a6="bikbark"]咁想借問聲 rc究竟係7運定係8運樓呀?[/quote]
以入伙計(立春之後)
下元八運
2004(甲申) - 2023 (癸卯)[/quote]

唔係呀 是計層樓蓋頂計 即2003年 RC 是 7運樓.

[quote:e233dbf5d9="Eddy Lam"]久唔久有睇 但次次都係睇d唔睇d 佢成日都話所對廚房 同大門對窗唔
好 但RC D間格全部都係咁 你地會點化解呀?[/quote]

:dead: 廚房對正洗手間會有好大問題 對身體健康有影響 RC 唔係所有單
位都對正架 我屋企都冇對正.

另大門對窗我就用左水晶洞擋住 等D財唔好漏左去.