藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: diedsee
打印 上一主題 下一主題

好唔適應... [複製鏈接]

最好有車由 rc 去啦 :
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:9aac04f2ca="bikbark"]mine is in ap lei chau!!![/quote]好遠喎 :shock:
:em09:

[quote:bc599f702f="Tomato"][quote:bc599f702f="Billy"]唔係喎. 新鮮魚好味喎.
有d簡單d加麻.
清蒸魚囉又好味又易整.[/quote]連超市0個d急凍銀雪魚都有魚鱗0架...... :poor:
就算買都要買已經死左0個d 一定唔會叫人生劏一條...[/quote]急凍銀雪魚同急凍三文魚排都有煮,因為貪其方便嘛 ops: o的魚鱗洗兩洗就冇o架喇!

新鮮就多數都煮桂花魚,又係貪方便 :
:em09:

[quote:430d38c713="milk"]急凍銀雪魚同急凍三文魚排都有煮,因為貪其方便嘛 ops: o的魚鱗洗兩洗就冇o架喇!

新鮮就多數都煮桂花魚,又係貪方便 :[/quote]

煮過一次....爛晒
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:7cf5823927="milk"][quote:7cf5823927="bikbark"]mine is in ap lei chau!!![/quote]好遠喎 :shock:[/quote]
yes ar so i seldom go to rc law...
haven't been there for 2 weeks la yau...
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:a9fdbe76a4="Kiliyan"][quote:a9fdbe76a4="Tomato"][quote:a9fdbe76a4="grassman"][quote:a9fdbe76a4="Tomato"]煮乜好呢 :?: .........四腳爬爬炒小強 :zdevil:[/quote]

廚師要試左味先上菜喎! :em15:[/quote]

廚師不嬲都唔試味.......... :

查實有一次 我焗左蛋糕 (盒裝蛋糕粉咋... :poor: )比隻佬做早餐 但係佢食完之後勁痾lor..... :em18:[/quote]

嘩!!! 好驚呀!!!哈哈哈~~~~ :  : 唔好意思~ 笑得大聲左添~ 哈哈哈....我好掛住你呀茄 仲有呀milk Jess HelenaP女Queenie bikbark....etc...幾時gathering呀????!?!?!?!?!?!???!?!?!?!? :yeah:  :yeah: [/quote]

我都想見下你地呀
YAN 你可唔可以教我整蛋糕呀?
又話約一齊飲茶0既??? 等左好耐啦........... :poor:

[quote:644666e72a="Tomato"][quote:644666e72a="女"]通常魚販都會幫你劏埋架......... [/quote]

有一次我又扮勁走去買綾魚煲湯 個魚販已經幫劏好條魚 點知一路行條魚仲垂死掙扎.....佢仲大力過我 佢fing兩fing 已經fing穿左個袋 嚇死我 我要返去個魚販到叫佢幫我 之後過程十分殘忍....我以後都唔敢買新鮮魚 :em07:

仲有呀 d魚返到屋企仲要刮鱗 d人刮得唔乾淨 好鬼煩......所以多數食急凍魚柳lor ops:

(下次真係開個post講整野食蝦碌大全...... :em17: )[/quote]

有次我親眼見到有個男人又係抽住條魚 最後又係穿左個膠套 :
但重點係 這時個男人既身在日本城 :
更嚴重既問題係................. :

條魚"sin"左去個貨架底 :em17:

[quote:1c83953466="Tomato"][quote:1c83953466="Billy"][quote:1c83953466="Tomato"]

仲有呀 d魚返到屋企仲要刮鱗 d人刮得唔乾淨 好鬼煩......所以多數食急凍魚柳lor ops: [/quote]

唔係喎. 新鮮魚好味喎.
有d簡單d加麻.
清蒸魚囉又好味又易整.[/quote]

連超市0個d急凍銀雪魚都有魚鱗0架...... :poor:

就算買都要買已經死左0個d 一定唔會叫人生劏一條...[/quote]

咳.....咳咳~~~嗯...
試o下買"撻"沙 就無鱗啦...

[quote:b42e0fbb2e="hales"]有次我親眼見到有個男人又係抽住條魚 最後又係穿左個膠套 :
但重點係 這時個男人既身在日本城 :
更嚴重既問題係................. :

條魚"sin"左去個貨架底 :em17:[/quote]

果條友就是您 ??!!  
原居民2004~2013

無o的咁既事........... :nowords: