藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

你的志願 [複製鏈接]

一日未結婚...當然要財政獨立
要記住,
一個男人.......以女人使佢o既錢為榮。
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:086d7ca80f="dick&queenie"]要記住,
一個男人.......以女人使佢o既錢為榮。[/quote]
如果你下次見到 R o既時候,不妨可以唔小心咁講呢句說話俾佢聽 :em12:

[quote:af31afbdce="Billy"]我依家都係. :!:
但如果結左婚.
大家既expectation就有d唔同囉. :wink:[/quote]

哈哈哈...

做人就係咁矛盾架啦~
你的選擇. 有得必有失.

for example.

你選擇同佢結婚. 一定係佢有d 地方吸引到你.
但你唔鐘意同佢share d 錢. 而佢又一定要同你share d 錢.
咁你就要衡量下 你可唔可以為左同呢個人一齊而作出犧牲?

唔可以的話.. 傾下大家個底線去到邊?
都唔得的話.....你要諗諗係咪真係可以一齊過下半世啦~

結婚係一個儀式 也是一定承諾

我相信 唔會話一結婚就會有唔同的expectation..因為 係拍拖時 大家都應該已經清楚大家的意向 人生目標及愛情觀等等.

重有呀. 我好想知點解會咁驚結婚? 好似往往都係男人被女人追住要結婚...(除了積肥 ) 係咪因為驚結左婚 個expectation 唔同?
===

[quote:bb065059de="R & M"][quote:bb065059de="dick&queenie"]要記住,
一個男人.......以女人使佢o既錢為榮。[/quote]
如果你下次見到 R o既時候,不妨可以唔小心咁講呢句說話俾佢聽 :em12:[/quote]哈哈 好buy呢句呀! 我都想~~最好可以駛唔盡仲任駛唔嬲 :em12:  :em12:  :em12: 咁就當係依家既志願啦~ :mrgreen:

志願我就真係唔記得有D乜 以前作文寫果D都冇印象~~可能係"作"唔係真係"志願"啦 一D印象都冇~~~死啦~~開始冇乜記性喇 :em01:
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:dcd3ad0487="R & M"][quote:dcd3ad0487="kyu"]同意! 男人一定要有私己錢同錢銀自主權.
每個人都應該有一些目標 做人同工作上才可以產生原動力;[/quote]
同意!
雖然我係女性,但我都覺得男性都一定要有自己的私己錢,
因為工作壓力已經夠大,如果仲要將自己份糧俾晒伴侶的話,
好似真係無乜癮;當然最好就梗係相方都係財政獨立啦!

純粹個人意見![/quote]

我以前都係咁諗. 都係咁做添...
不過後來同果個男仔分左手lu.....

而家同burns 一齊 我都無話要求分開 / 獨立lu 反正佢鐘意點就點o羅.
佢比我 我都唔敢使.於是放在大家的戶口裡.
佢唔比我. 我又無所謂. 反正我自已夠使.
===

[quote:d2452f82dc="H&H"][quote:d2452f82dc="R & M"][quote:d2452f82dc="dick&queenie"]要記住,
如果你下次見到 R o既時候,不妨可以唔小心咁講呢句說話俾佢聽 :em12:[/quote]哈哈 好buy呢句呀! 我都想~~最好可以駛唔盡仲任駛唔嬲 :em12:  :em12:  :em12: 咁就當係依家既志願啦~ :mrgreen:

志願我就真係唔記得有D乜 以前作文寫果D都冇印象~~可能係"作"唔係真係"志願"啦 一D印象都冇~~~死啦~~開始冇乜記性喇 :em01:[/quote]

翻過來又可以係 "女人唔使男人錢為榮嗎?"

[quote:54d552f4be="Jess&Burns"]我都無話要求分開 / 獨立lu 反正佢鐘意點就點o羅.[/quote]
me too!

[quote:fc3278022b="Jess&Burns"]我好想知點解會咁驚結婚? 好似往往都係男人被女人追住要結婚...(除了積肥 ) 係咪因為驚結左婚 個expectation 唔同?[/quote]

太多問題lu.
真是一言難盡.
打都打唔完啦.

[quote:19bccf84cf="Billy"][quote:19bccf84cf="Jess&Burns"]我好想知點解會咁驚結婚? 好似往往都係男人被女人追住要結婚...(除了積肥 ) 係咪因為驚結左婚 個expectation 唔同?[/quote]

太多問題lu.
真是一言難盡.
打都打唔完啦.[/quote]

為咩你講到好灰咁架?!
拍拖係開心架ma....咁啦 我贈返你一句: "怕老婆會發達" 咁諗你會開心d 架啦~
HEE HEE..... :em12:  :em12:
===

[quote:edfb8cf6c3="R & M"][quote:edfb8cf6c3="Billy"]下次見到我女友記住講多d. :em12:[/quote]
盡量...盡量... :mrgreen:[/quote]

呢樣係講吓笑咋!!!!  :mrgreen:
其實愛佢o既話d錢一齊使冇咩所謂.   
不過比人管住點使就難接受囉.