藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3939|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

請為狗狗大B送上祝福 [複製鏈接]

要有效預防,應記緊每月為愛犬滴頸頸,FRONTLINE-PLUS係幾好的!

[quote:291e7ff24b="Tomato"]大b而家轉左醫院 情況好左!!
醫生話要搵大狗狗隨時standby輸血比佢 大狗狗要20磅以上 健康 大家有無識人有20磅以上ge大狗狗可以幫忙呢?
請大家幫幫忙 如果有去其他大狗狗討論區 麻煩幫手問問~~[/quote]

:roll: 係咪所有大狗都得?年齡要幾大?仲有冇其他條件?我會幫手post出去!

等我叫媽咪拿拿林post上西摩會先!0個到好多好好人的叔叔同ee ops:

[quote:0e0569da8b="Tomato"]公公婆婆真係唔該晒呀!!
佢地比ge資料主要係20磅以上大狗狗 要健康....
我諗年紀太細唔好 最好係成犬....
我地0個邊個個養 mini / toy poodle 無一隻係過20磅 所以要麻煩其他家長幫幫手!!
醫生話佢係免疫系統出問題....d狗友話可能係poodle 太hit d無良賤格狗販近親繁殖而導致狗狗有健康問題.....狗狗係無辜0架 點解要受呢d苦呢?

(你仔仔好得意呀!!真係好似小棉花...   )[/quote]

都有人同我講過,繁殖太多會 令狗狗健康差,怪唔得個個買完狗都有問題...我隻摩返黎時都病左成個月呀...希望有人幫到大B啦...
我都有好多朋友養POODLE呀!
多謝你讚我仔仔呀 :em04: 不過佢而加大個仔左,冇咁似棉花啦!其實佢都過左30磅,但係仲係6固幾月的BB,幫唔到手!
得閒一齊出黎玩丫,你地通常幾點放狗?

聽到大b好消息真係好呀!
大家樂對出可以放狗架?0係邊條路行去架?
我地多數行停車場對出條斜路,而落雨就會行停車場入面! ops: 因為我仔仔唔識在街去廁所,除非去足幾小時,否則佢絕對唔屙,真奇怪!
我地由於放工夜,出動多數已經凌晨了,除非星期期六日,因為放假會早d,下次約下你丫,因為我多數只見過husky&比高和一隻金毛,未見過你地呀 :?:
機場個展覽未必去,因為有人去年去過話冇野睇喎!