藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣樓價 [複製鏈接]

自從四月份之後,樓市援和下來。
好多樓,價都平均下來。
唯獨發現藍澄價位,不停下滑。
(星期日落商場地產睇過)
勁跌....  

我上網睇過"美X 地產 - 藍澄灣 係青衣平均尺價係 2400 ~ 2500  :x  :em03:  :em05:  :em06:
真金不怕紅爐火
相信大家所表達都是真話
冇聲音就唔會有改進

小弟做銀行,最近搵按揭部兄弟,幫藍澄灣做過物業估價。
的確比起四月份跌左好多。
下跌成數比市場比例還要多.....
該分析者實為香港大學經濟系筆業,師承張五常.....百份百港產
每樣野有因必有果....絕對唔會無中生有。

照你所講RC要等幾時先會升??? :?:  :?:
雖然我不是想賣樓 但都想知道依家樓市走勢 特別係RC :em07:  :em15:

eric_818
6座A景觀開揚
有海景
就算唔包裝修
HK$2500呎都唔算貴(以市價計算).

eric_818 你是不是rc住客 ??? 如果係你住邊座高層or低層???

希望明年會升 因為我是在7月份買的係是二手市場 平均尺價要HK$2490.   
當時仲以為自己買到平貨; 因為不用裝修..剛剛夠錢買 點知衣家就一肚火   
上一手業主賣的時候說明會幫我跟足裝修 我先買的…..現在好鬼慘   慘……   

不如大家可不可以教下我可以點做...   萬二分感激  

seven 我地遭受一樣的苦痛  :em01:

[quote:0c512bb8d1="unicorn"]其實大家
如果留意下912就發覺 立圾會 福利派 失去左一定議席
反而中產係第二大
咁佢地一定頂住個市
比三幾年我地走貨

相反 我右唔信 長x 同 x經漢 要對霖個市
你知啦
佢地得失選民
以後就冇$60000個月

所以樓價會橫行

如果當日真係福利派win晒
咁佢地日日話多起公屋居屋mud屋mud屋
咁就迫唔到班草根同我地接二手
呢個想法自私d
不過階級矛盾咁[/quote]我有中X "藍澄灣" 成交價
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我有中X "藍澄灣" 成交價
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Seven

你自己一個住嗎 ?? 是 不是 覺 得 孤軍作戰呢  :em06:

不過.......你看看有很多人鼓勵你 不好太 " 傷心 "  :em01:   

努力! 加油!     

藍澄灣 過去幾個月樓市走勢 開始一點氯息..  

:em11: 希望可以不斷上升...最重要係將所有RC問題全部改善曬! :em19:

BILLY ; 如果97年買的話有可能變左"負資產" ?