藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

你的志願 [複製鏈接]

[quote:91f423e392="abo&keung"]因為拍拖是感性,可以好浪漫。
而結婚是理性,要面對好多現實問題,但人好多時都喜歡逃避現實![/quote]

有人同我講"結婚是雖要d衝動太理性是一定唔會結婚o既".
可能我真是雖要d衝動先得.

[quote:7c5db03a09="BLUE"]billy ;  係晤係你女朋友管得你好緊呀 ? 所以你有結婚恐懼証 ![/quote]

諗真又唔係.
但呢d係無刑壓力.
可能係自己比自己o既壓力.

好似考試咁.
pass可能好易.
但自己又想攞高分.
所以咪怕考試囉.

好多人都咁講(工作上).
我係處女座ma.

[quote:53a901be8e="dick&queenie"][quote:53a901be8e="SEVEN"]明白 ! 而我所知處女座係追求完美..[/quote]

我老公對人(尤其係我)啲要求又真係好高,事事賴係追求完美 :shock:

q.[/quote]

我通常係對自己要求高.
對其他人包括女朋友就冇咁高.
唔同唔同. :mrgreen:

[quote:ae98739005="kyu"][quote:ae98739005="Billy"][quote:ae98739005="abo&keung"]因為拍拖是感性,可以好浪漫。
而結婚是理性,要面對好多現實問題,但人好多時都喜歡逃避現實![/quote]

有人同我講"結婚是雖要d衝動太理性是一定唔會結婚o既".
可能我真是雖要d衝動先得.[/quote]

搵晚來飲多點紅酒 用酒精提升你的決心和勇氣 然後同女明友講: "我愛妳! 嫁比我!" 就得啦. [/quote]

多謝你寶貴的意見可能除衝動之外真係雖要一d紅酒. ops:
如果有日我係你屋內向我女友求婚. ops:
你見到千期唔好打冷震呀. :em16:
(講笑咋求婚呢d野咁易比你睇倒咩) :em17:

[quote:79c2f777fa="J&"][quote:79c2f777fa="Billy"][quote:79c2f777fa="J&"]我沒有什麼的大志。從小就只想好普通的願望: 有個碩士學位、有份收入不錯的工作、有個老公相互支持照顧建立一個家、有一仔一女,有間近千呎的樓。 ops:

感謝上天的眷顧,以上的種種,已在今年全部完成了! [/quote]

你就好啦,我重有排先達成呀.
不過人始終要有願望先有動力.
咁你有咩新志願呀.[/quote]

Billy:

比你講中,依家冇咩大目標,真係有少少'失落',但以前的十年,經歷太多,衝得太快,現在是養息期,正享受弄兒為樂,平靜中的幸福。

或者再過兩年,才再定一些目標,有什麼好提議呢? :em19:[/quote]

真係太難比意見其實做人都係為幸福快樂ge!!!
(不過每人幸福快樂o既定義都唔同)
既然已在幸福中就應該好好享受o下所擁有的幸福lu.
何必再諗呢?

果然係藍澄才子啊.
真係好好笑啊.
:em17:  :em17:  :em17:  :em17:  :em17:
:em17:  :em17:  :em17:  :em17:  :em17: