藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 10248|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

XP question [複製鏈接]

我剛剛裝了WinXP但更新Driver時經常發生問題 :evil: 我可以點做呀 :em06:
(個driver係跟機一齊所以個driver肯定冇問題而且可以support XP架)
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

經過半天的努力我終於攪掂了.原來真的唔關個driver事我disable左個option就可以了.XP真係好多野都唔同哂 :twisted: Anyway多謝大家幫手
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

同埋我發覺開機好慢大約要3分鐘 :?: 之前用ME都唔使1分鐘就ok. 唉
M$的Product就預左係咁 :em13: 所以有時間的話我都想試下用Linux :em04:

越用得windows耐越覺得自己唔識用電腦.太過user friendly真係唔係一件好事 :em16:

I have 512MB Ram but........

[quote:9e34dd4cbe="Crystal"]我諗我明天會拿去upgrade 多256 希望會好一點....

bunnud
點解你部機去到512都會咁樣既?? :em07:[/quote]

這個謎團我已問了很多朋友.他們的答案都很一致:重裝吧!

重裝一次好煩架有D軟件都唔知去邊度download番

[quote:589d5f84c8="saga"][quote:589d5f84c8="bunnud"]重裝一次好煩架有D軟件都唔知去邊度download番[/quote]

你唔係o岩o岩先裝一次咩 ?
d  軟件都應該係度~

我通常裝好一次 best config 之後
就 norton ghost ...  8)
一勞永逸 ~[/quote]

之前冇format個hardisk現在諗住format完再裝一次

[quote:f2775ba59f="saga"]原來你之前無 clean install ...

clean install 會好d架

不過有排搞就真既.[/quote]

仲要有好大勇氣過埋耐力

由此可見淨係藍澄灣都有好多高科技人才香港有救了