藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 13296|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

反思區 [複製鏈接]

Re: 反思區

[quote:c5a2926c4e="grassman"]初為人父母的,這裡是你們的反思區,請把你的感受寫下來,以警傚尤![/quote]
咁你要反思o的咩呀?你快d寫出黎先啦!等我地可以幫澄澄同埋你做個公証人丫嗎! :em12:
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

:em18:  :em18:  :em18:

[quote:bb9f3f30bb="grassman"]好深咩?好,有D易明D既!

如果你個仔女發脾氣,扭買玩具,當你拒絕時他不斷尖叫,你會否埋怨你的小朋友太麻煩,好有問題? 這個是的小朋友的問題還是你有問題?[/quote]
其實每個人既感受同埋得著都唔同,呢個世界任何事物都冇絕對既真理,任何事物都有相對既另一面,例如有長就有短,有黑就有白,最緊要係你自己本人點樣睇件事;當然,小朋友亂發脾氣,好多人都會歸咎於父母唔識點教小朋友,但係小朋友真係唔會有自己既思想咩?佢唔會有人類既慾望咩?DNA 裏面冇情緒同埋性格既因素?
我都唔知自己講緊乜!唉...小朋友,佢係一種可以令每個人產生又愛又恨同埋好煩o架動物.............唉! :dead:

[quote:fa00e33d54="Eddy Lam"][quote:fa00e33d54="Billy"]我都想講點解草人好似變左咁.

之前講果d咩他絲哥池奏仔法講到好似好簡單.
依家又叫人返思講到好複雜咁.
唔明唔明... :em05:[/quote]

會唔會澄澄呢排唔聽話 激草人呢?[/quote]
係咪字呀? :em17: