藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣樓價 [複製鏈接]

呢個係一個奇蹟黎
事實上呢度好好住下
不過管理...
所以整左一堆谷氣容
當佢地出晒個價會好返少少
不過到時最大不明朗因數
mudmud幹線都出籠啦

如果大把cash唔怕hold
可以等等先走
不過怕fung險就冇計
事實上我地已經discuss過
而家剩返唔少holder都係信

得雞碎咁少錢 右要mudmudmud咁大
唔通想住9肚山咩
我都好煩...
個價唔聽話
但一定要arrange出左貨去bin先放duck
else交租好金

真係唔旺財

從小道消息得知 藍澄灣有近三百個單位放盤 要年尾才賣得清

咁右係
三百個單位
年尾去晒
咁咪
300/90= 一日3個...
有冇咁好銷呀
仲有
不如我地派d好duck閒既餓低 去同佢睇樓睇晒300個單位 你話佢會唔會其實冇貨呀拿...

有日我走去扮buyer
佢地立即講
家陣係咁二都上返十幾廿%
仲要show左個mud野seaview 680 fleet at 160
之後我入去佢右話
冇啦
165-170
都係言不由充
Note: 我入左中華地產

事實上我右唔等$救命
夾干夾賤做mud wor
lawyer + expenses 都sit比佢

seven 兄
mud野事
可唔可以比大家八八
你係買間有chong修package既rc????

其實大家
如果留意下912就發覺 立圾會 福利派 失去左一定議席
反而中產係第二大
咁佢地一定頂住個市
比三幾年我地走貨

相反 我右唔信 長x 同 x經漢 要對霖個市
你知啦
佢地得失選民
以後就冇$60000個月

所以樓價會橫行

如果當日真係福利派win晒
咁佢地日日話多起公屋居屋mud屋mud屋
咁就迫唔到班草根同我地接二手
呢個想法自私d
不過階級矛盾咁

想問大家意見 我依家係二手業主 如果裝修有問題 應該搵上手業主跟進 或是自己同收樓署D人講呢 ??  
睇到自己間屋 就好…..UPSET

我都晤知道搵邊個幫手 請你地幫下
^^^^^^^^^^^^^^^^^^
seven哥
you need to answer us these standard question first

1. did you join pauly 888
2. did you ask someone to decorate e.g. xxx construction
3. did you complete the defect checking
4. did you join heng cheong furniture package
5. or did you furniture package came from somewhere else?

we need these information before we can comment

好多炒家放盤 ~
個價一定唔好

當 RC D 野 settle 好 炒家逐d逐d離場
大家多d監察管理同設施等 跟進影響 RC 環境既問題

當用家都一齊改善 RC 既居住環境時 RC 既價就唔會差

開頭收樓呢樣唔得o個樣唔得 好多人都真係想賣左佢唔好煩  
但經過努 而家執好哂d野 入去住 又會唔捨得賣  

當大家都住落唔捨得賣 炒家又離場
個價就會穩D
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
我今日長睇history
發配有一個可能
就係有d人真係覺得
本來以為有海景 shuttle swimming pool clubhouse
家陣就好興所以出貨
反而炒家
真係冇meat食

相反我睇見6-10floor好多人住
咁即話1150 000下入貨既人好多係冇出貸

高過10th floor入貸price high
出貨冇meat食
除左對x首既樓價policy真係死晒心 <- 呢種人真係會出左貨之後張來入返
else

可能真係比agent建議佢地出貨
agent既建議就留比大家自己evaluate

我agree比大家消化左
海景 shuttle swimming pool clubhouse 同mudmud幹線
之後個價會反映實際情況

不過... 到時我唔知頂唔頂到mudmud幹線
都唔知隻好鬼dirty右神神地既window係唔係好似 xwl 話sound proof架
而到時我右係唔係真係有水位走完貨之後入間
一樣大
一樣景
都唔知崖唔崖到gor日

天呀
比我搵返百零個之後走左佢再買居屋啦
個swimming pool都唔就我返工既