藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tako and Sukie
打印 上一主題 下一主題

關於執漏問題 [複製鏈接]

絕對贊成吾係講笑呀越里越過火 :twisted:
開心時大叫一聲.....Qoo.

[quote:fd342ed55b="John & Esther"][quote:fd342ed55b="daniel_Q"][quote:fd342ed55b="angel"]條地腳線 [/quote]

題外話 我朋友話果條係天花線黎(仲係好鬼平果隻) 但唔知點解會用黎做地腳線... :!:[/quote]

而且足足一寸厚!做家俬要留足夠空間.[/quote]

直頭曬位又曬氣呀我產走左吾要佢呀吾好以為包埋就好哽吾希呀 :x

[quote:8e19a4b278="Joseph"]我想起左條地腳線
但係又怕佢地鋪地d唔係貼牆[/quote]

會呀不過起馬一吾貼牆你就可以報落表度鵝 味重好又吾洗要庄修產走又可以脾多d野里班毛用工人做何樂天不為里

[quote:bd0ab24cc8="benjeaaa"]小弟今日早上約了執漏師父見面佢地都相當客氣因為我現在都裝修中我有大的執漏問題因為會影響我裝修例如氣機離隙會影響我整牆等等重要問題佢都我盡快攪另外洗手sV廚房地磚我就要求佢俾磚我自己鋪佢都話無問題還俾多幾件磚我做後備但經今日見面以前小弟有彈今日小弟就要贊其實我地只是同管理處講我覺得隔阻一重障礙應直接與執漏部<鴐蛗竻痟N認為更好小弟今日就俾3個叻佢喇叻叻叻[/quote]

鵝如果佢地做得好我地當然吾會留情地贊呀 大家都系為兩餐凡事都吾想去到太盡呀 如果真系可以見倒面又可以dove口dove面講我地d需要吾洗經第三者就哽系好不過我去藍澄都未見過有sT工人羅我都好想親至同佢地講架 :em11:

[quote:06f26ec93b="benjeaaa"]因為小弟要求直接現執漏師父所以管理處幫我安排我覺得這次見面很好另到小弟很愉怏另外我要贊美一個叫林生一個叫卓生的執漏主管.[/quote]

請問系吾系你已收返條匙呀所以佢地先至約你 :?: 佢地約你會吾會將定左脾你個日期可以脾你改呢 :?: 我都收返條匙呀不過驚第樹佢地約我時我又要顧住份工就吾倒時間炸衣家穩食姦難呀 :cry:

[quote:0963950ec2="kenykl"]Tonight I went to my flat all reported defect 2 weeks agao are still the same. Toilet and Kitchen NEVER replace a bit.

The Kitchen door after repair even cannot close now!! (Previously can close)

Main door it cannot close automatically I need to push the door hard to the door frame otherwise the door lock cannot touch the frame....

I am very very angry!!  I will write and go to BMO this Saturday.[/quote]

kenykl請問你會大約咩鍾數呀 :?:

[quote:e64a635541="benjeaaa"]Qoo你好因為小弟急於裝修以管理處又話如果我未執完漏就唔好裝修恐怕有的問題係唔sT佢地事咁我就提議不如你zM執漏師父即是去我家寫下有多小問題就是這樣我就與執漏師父約了一個愉快的會面時sV.[/quote]

呀god!我毛做到里點呀今次佢地班友仔實置身事外我間屋星期一就開始庄修同一日上奏我就羅返條匙重懶型去串佢地衣家重李鵝咩 :em01: 今次大煲飯點同愛豬事家族成員自手好呢 :

Re: 關於執漏問題

[quote:3168688615="KS"][quote:3168688615="H&H"][quote:3168688615="Tako & Sukie"]本來只係空心.
點知換左重衰.
空心+崩+高低不平.
[/quote]我又係咁呀 十幾塊只換左三四塊 換完之後 空心就更加空心+唔平+超粗邊 真係越整越衰!!![/quote]

各位
我今日先交執漏表格睇完你地留言真係好擔心 :em05:
請大家俾俾意見....要唔要執個地磚因為都有七八塊空心磚
等我明早去撕走d post it

心急人上:em14:
ks[/quote]

ks你好 奇實你吾洗太驚的可以先等一個星期看看情況如何才作決定不過我就建意你最好系收返條匙等佢地找你看住佢地吾好等佢地可以懶得就懶拖慢進度呀

[quote:40b554cc1d="Raymond & Angel"][quote:40b554cc1d="june & Fai"]請問你地執漏期間是否已做左俘護地板呀
因為今日問收樓處職員就話可以
但另外判頭又話不可以究竟是邊個說得對
我唔想原本無花行的地板比工人的沙石弄崩及花呀![/quote]

可以架因為我都普好左d bubble膠係廁所及kitchen等佢到做野個陣唔使整花呀嗎......
不過有時有d位佢地真係要整起d保護板整野架所以呢可能又要普多一次架!!![/quote]

Raymond & Angel你地好 期實系毛用架因為佢地會掃/撥開我地d bubble紙跟手先做野架因為佢地驚滑呀 我依家間屋都好似你地講的普曬bubble紙不過一早脾佢地掃埋一邊羅 :em06: