藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: TJ
打印 上一主題 下一主題

Defects [複製鏈接]

我昨日收樓叫左個朋友幫手(師傅)及自己驗樓點知發現好多嚴重問題 :em08: 特別係kitchen & toilet :em07: !!!!

不如你地睇睇d相呀http://hk.f2.pg.photos.yahoo.com/angellam211
...太多唔知點講. :em18:

[quote:c3ec4a8085="AP Duck"]我上星期一交Defect Form 和黃已經開工一星期. 有少部份要修補的地方和黃完全沒有跟進. :evil:  如廚房及廁所地磚只花只換一兩件 玻璃有明顯泥水漬不更換. 修補時還整爛了廚房門門框及整花了廚房很多地方 :em20:[/quote]

死啦!我廁所同廚房都咁大擭 :em18: 唔知佢地會唔會唔幫我整架??? :em06:

[quote:511b601637="june & Fai"][quote:511b601637="Raymond & Angel"]我昨日收樓叫左個朋友幫手(師傅)及自己驗樓點知發現好多嚴重問題 :em08: 特別係kitchen & toilet :em07: !!!!

不如你地睇睇d相呀http://hk.f2.pg.photos.yahoo.com/angellam211
...太多唔知點講. :em18:[/quote]

嘩!有些擔心
請問你係自己驗樓還是找人驗架
竟然有甘多defect.[/quote]

我自己驗樓架不過有朋友幫手羅! :wink: