藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主:
打印 上一主題 下一主題

有冇咩護膚牌子好介紹?? [複製鏈接]

[quote:b9126391f9="MandyG室"][quote:b9126391f9="Jess&Burns"]無記錯 名字係"Ratin A"

我有試過按淋巴. 不過就唔痛.

淋巴塞是否會痛 我就唔知道. 等我一陣問下美容師先.[/quote]

I have remembered the original name is called Ratin A although my one is differin Adapalene gel.[/quote]

這支用過. 不過對我無咩反應.所以用了幾次便停用了.
===

[quote:cbc5a4a2a6="MandyG室"][quote:cbc5a4a2a6="Jess&Burns"][quote:cbc5a4a2a6="Jess&Burns"]無記錯 名字係"Ratin A"

我有試過按淋巴. 不過就唔痛.

淋巴塞是否會痛 我就唔知道. 等我一陣問下美容師先.[/quote]

我問左啦....

佢話如果你淋巴塞. 怎樣按 那個位都會痛.

但比如你是頸位的淋巴塞. 就不應再按頸位的淋巴. 改按腋下的淋巴 / 大脾內則的淋巴. 漫漫可改善淋巴塞的問題. 這樣按也不會痛.

如果痛還按的話 可能會發炎的.[/quote]

咁我下次再問下先...買本書番黎睇下

thx for ur info. [/quote]

交流下姐... 我講既都未必係o岩每個人用既.. ops:
===

唔係唔係.. 無唔妥.
不過每個人都有佢自既習慣. 咁佢講明係sleeping pack . 應該都係特別為sleeping 用架啦...

不過我就未用過.
===

[quote="女"][quote:577b7bba91="Jess&Burns"][quote:577b7bba91="bikbark"]i didn't do any peeling process any recommendations?

hv u gals tried dhc deep cleansing oil? i think it's really useful for removing cosmetics.[/quote]

Peeling 我係用開我自已美容院的牌子的.我遲d 拎d samples 比你try 下.好溫和既.唔會敏感. 

我都冇用peeling gar 乜原來咁重要架? 我以為用磨砂就可以攪惦
你好pro呀 咁你有乜牌子介紹?[/quote]

唔係好pro... 只係因為有咁既經歷. 分享下我既心得.
Peeling 好重要. 尤其係皮膚差時更重要.
生暗倉既原因有80% 係身體內部系統做成. 內部分泌會令皮膚的生層代謝出現不平均現像.
你可以想像一下. 同一個face 上. 有些地方增生得快 有些地方慢. 快的地方會漬眾. 漸漸地會倒塞毛孔. 於是便會生暗倉.
做peeling. 它可以將漬眾的皮膚 (即多餘的角質) 去掉. 將你面上的每個地方都平均起來. 便不會那麼易生暗倉了.
===

why HKD384? 咁平?
===

[quote:729a3140ad="bikbark"]
即 白 磨 沙 面 膜
集 磨 沙 與 面 膜 功 能 的 Dior 雪 凝 淨 白 修 護 面 膜 , 主 打 狙 擊 藏 於 真 皮 層 與 表 皮 層 接 合 點 的 黑 色 素 , 強 調 由 底 白 到 面 。
用 後 感 : 塗 一 層 薄 薄 的 上 面 , 等 5 分 鐘 用 手 指 捽 走 面 膜 , 面 膜 即 變 成 擦 膠 碎 般 , 面 上 死 皮 全 被 捽 走 , 即 時 見 白 皙 效 果 。

i bought this yesterday....   ops:[/quote]

有無用我個測試方法試下佢呀?
===