藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 11088|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

自然生定開刀呢? [複製鏈接]

如題啦......
純粹八卦 本人十年百載都唔會生住.... :mrgreen: 雖然我都有d渴望 ops: !!

其實我諗將來我會開刀生....
因為聽過身邊ge人講自然生要等好耐 等於痛好耐...
雖然我又聽人講過 自然生好d 經歷過先係真正女人..
但係我寧願唔做女人 都唔想痛.....
自然生完又會痛....橫掂都痛 不如開刀生....
所以而家要比心機儲錢 等第日可以去私家生...呵呵呵!! :zdevil:

[quote:f960820293="Jess&Burns"][quote:f960820293="Tomato"]其實我諗將來我會開刀生....
因為聽過身邊ge人講自然生要等好耐 等於痛好耐...
雖然我又聽人講過 自然生好d 經歷過先係真正女人..
但係我寧願唔做女人 都唔想痛.....
自然生完又會痛....橫掂都痛 不如開刀生....
所以而家要比心機儲錢 等第日可以去私家生...呵呵呵!! :zdevil:[/quote]

咁即係你都諗住生啦.[/quote]

生到就生啦......35歲之前有左就生啦!!不過今年同出年都唔會囉!!
35歲過後無就唔生lu...總之而家唔0向計劃中...

[quote:c0228d9086="Billy"][quote:c0228d9086="Tomato"]

生到就生啦......35歲之前有左就生啦!!不過今年同出年都唔會囉!!
35歲過後無就唔生lu...總之而家唔0向計劃中...[/quote]

如果真係諗住生早生好過遲生呀.
(我成日都係咁同自己講黎安慰自己 :em08: )[/quote]

傻啦....你應該諗 而家好多人好想生都無得生 你可以一擊即中 真係好令人羨慕 bb係天賜比你ge禮物0黎0架!!

[quote:7629adf130="女"]茄 可能你冇諗住有 好快就有 哈......... :zdevil:[/quote]

哈哈...咁就大件事喇!!哈哈~~

[quote:efcfaba622="女"]順產都怕有左洩架 如果生唔出再開刀 咁咪重傷[/quote]

我有朋友仔都係咁 原本自然生 試左好耐 最後又要開刀!!
不過呢 我覺得幾時補都係時間來0者 因人而異 最緊要坐月照顧好d....(媽咪話坐月係關鍵時刻!!) 我個朋友仔開完刀 坐月坐得好 不知幾健康 :em11: !!