藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 中原
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣呃人 [複製鏈接]

有好多野我都心中有數 係好係壞冇話開心唔開心 唔通要呢度D業主日日向度呼天叫地咩!

平常心對待身邊既人同埋事過得開心先至最緊要 況且我地又冇做左D傷天害理損人不利己既事點解要唔開心呢???
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

我買果時我個AGENT都有同我講係對HOTEL 佢仲有同我分析有乜唔好處添 似乎唔夠專業既係你wor (唔怪得一般人對AGENT有偏見啦 好話唔好聽D agent 去實地睇係應份既 唔係你點sell 你唔好話比我聽你咪就係背書hard sell 果D呀)

仲有就算對HOTEL有乜咁出奇 咪又係一D建築物 同樓景分別不大 香港地大把樓景盤啦!

你只係"覺得"好多人買左先知對HOTEL但事實又並非如此!

再者呢度都唔係你所講"唱好" 我地已經向幾個月之前DISCUSS晒D唔好既消息你要講唔該睇晒我地D DISCUSS 先講啦!

我地並非幫住發展商 (梗係唔會幫佢啦) 只係對事講咋 如果以上有乜令閣下唔開心 請見諒!

如果個個客好似你咁講 你地應該好易做 只係報喜不報憂 但事實係咪咁呢? 但你依家好似做左幾個乜都唔知既客咁 是否比人投訴你冇同佢地講?

都唔係好明你點解要成日話我地"唱好"佢 請唔好誤會我地 好多discuss都係講藍澄所有既野 好又有講唔好又有講 冇話唱唔唱好喎!

得罪晒!

[quote:6662ace9e8="中原"]點先叫professional 呀 kk&hiromi ?
唔知藍澄灣對酒店叫唔專業 咁唔知寶珊道1號空中巨無霸有乜私家設施 唔知肇輝臺8 號有某幾個單位望倒山墳 係咪叫唔專業呢? 邊個規定每個經紀要知晒咁多o野?
你唔係做開o個區唔知o個邊樓盤資料有咩咁出奇 你無客搵自然唔會問 你坐開新界北 係咪日日突登過海走去中環扯客? 自己區d 客人唔理?
做一二手都有唔同做法 你唔係做開豪宅我叫你講晒康樂園個間隔我聽 幾多尺 平均尺價幾多 座向得唔得丫?
你講o個個唔專業一定唔係我.

仲有 藍澄咁多準業主 你地話你地討論「舊料」好耐 邊個夠膽企出黎話所有藍澄準業主會走入來呢個板度?

我無比人投訴呀 但有個外區同事比個客煩叫佢賠錢呀 因為個客信o個個同事 但o個個外區同事唔知有酒店 走左話底層望海望泳池 家下除時比人告.
最好都係交個波比發展商 因為和黃無講嘛 我地經紀信o個本樓書係合理最大責任係發展商.[/quote]
咁我都好明白你地做中間人既苦況你有你既道理 雖然我地唔知發展商係咪真係冇同你地講 但我都同意佢地係有必要話比你地知而唔係你地唔問就唔講

但事實你位同事唔係冇責任唔係話一句唔知就算 錯始終係錯 況且樓書都有提及! 畢竟客人係信你既專業!
個客自己都有責任架單信晒人就已經唔應該啦!

大家都有唔著既時侯 向消費者立場 佢梗煩住你位同事啦 complaint係香港人既特色嘛! 講到話賠錢就真係有得撬喇!

[quote:5642e2fb95="中原"]你同自己鐘意o既人住 住邊都開心啦.
去到南極都開心 又有企鵝陪.

咁你地都o岩 開心又要住 唔開心又要住 見倒你地開心我都放心.
(因為如果你地唔開心會投訴經紀啊!)

去完浪濤灣好正 前排獨立洋房真係o係正個海上面 o係屋企前面個花園可以釣魚好過癮.

有新消息在這裡發佈......

荃灣西鐵12月20日通車 未來西鐵沿線樓價可望上升至少1成.
明年新年過後樓價必定進一步上調 要放買樓現在 賣樓出年.
如閣下住在西鐵站附近 賣樓請等待西鐵通車後 必有斬獲......[/quote]

浪濤灣向邊架? 獨立洋房肯定唔平架喎!
anyway 都歡迎你繼續發佈新消息 thanks in advance.

嘩 梗係正啦 羅得700幾至1000幾萬出黎都買唔到正野就奇喇

[quote:34be2595b2="hales"]700~1200萬 你會唔會南豐樓呢?=.=
5分鐘車程去愛琴....探朋友???[/quote]

呢句真呀 我羅得700-1000萬一定唔會買咁入同唔揀南豐樓lor 有時有海景都要睇埋其他野既 剩係得個view正都冇用 對得耐都係不外如是 只係話可能向market有保証d掛

[quote:55b54846b7="wongcc"]Hello I am a new comer !!!

我買左RC無幾耐,第一次入這網頁,就見到D咁激的言論。我買RC前,個agent都有同我講酒店,貨櫃碼頭等問題,我覺得都唔算太差,其他新盤一樣有不同問題,有D仲犀利。其實我自己check過價及問過朋友,發覺早期買RC價錢都幾筍,有些單位放番出去分分鐘有得賺十萬八萬,而我自己見而家個價都幾OK,樓盤本身質素都幾好,所以就扑左搥買。[/quote]
首先歡迎你加入呢度既大家庭先! 多謝你既意見 你比我地知道原來就算RC有咁多是非及負面新聞都繼續有人捧場 實在對大家都起了好正面既影響! 真係好開心!