藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 11827|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

窗簾 [複製鏈接]

D款有冇HK咁多?會唔會老土?

款都OK 唔太差. 不個有好多間 你可以先行個圈但可能會搵唔返.......

價一定要講 佢一開價係$1100. 好辛苦先講到$600!!!

你好勁呀!!!!!
我正在好煩惱去唔去深圳做好?因為花一日時間但唔知d款得唔得。

上星期日我都上深圳$650包路軌唔錯  

係東門窗簾城一全層都係做窗簾.d款又唔錯.但有d都會開好高價足足揀了

大半天.......然後去後街“樂園路”食餐平、靚、正海鮮餐慰勞自己

D款是否比HK差?OR比HK好?OR差不多?

今天到過rc的3間窗簾示範單位3間的price都差不多以下是我的意見:
T1 25F:平款OK我只可choose到2-3款比較好的
T3 45B(新家族):最多款比其餘2間貴$200-300最靚料頭'come'有好多種車法呂生好老實
T6 35C(雅琪):款ma ma少款price同新家族差不多但有多種簾

我今日終於到T3 /45B做了窗簾2房1廳共$2580:
書房:羅馬簾 (包遮光布)+頭come
主人房:普通雙開簾+頭come+紗
廳:普通雙開簾+頭come+紗
本來package是$1380(送一頭come)
轉一做羅馬簾:+$300
加2個紗300x2=$600
加2個頭come200x2=$400
total2680講價後減$100=$2580
你地去邊度做做成點?分享一下好嗎?

其實講真講料3間都不是很好很好的但我都係貪方便又貪平so找了這一間在土瓜灣有一間布藝shop我在那兒做sofa但佢做curtain就好貴要$7000-8000全屋但就用好high的料我為左要慳d就choose了一間平的。

Dear 45B

你唔係已經在旺角買左窗簾咩?

唔係呀我昨天才到T3買jar

我都係choose哂貴料唔好蝕底ma

sorry呀咁夜先睇到你的message我諗你都走左lu決定左未呀choose唔choose到?

唔梗要! P女比左呂生個電話比我 但最後佢咁0岩有個客CALL佢 所以我地摸門釘...  不過希望搵日再上去睇下啦~ ^.^ 請問你裝窗簾後 覺得OK嗎?

我裝左好耐了我覺得好ok 呀我裝果日佢比少了一塊紗我佢話工場做少左但好快第2日就可以比番我了。
仲有佢仲幫我清潔左窗簾上面一些黑印。