藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3507|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

藍澄天空小說 真實番外篇 [複製鏈接]

[quote:2ded2d38f5="H&H"]會唔會有機會有一隻standard窗花比我地選擇是否安裝呢! 我聽個friend講佢個度 如果覺得有需要裝都可以裝 但一定係指定果款 以免影響屋苑個樣同外形喎[/quote]

some estate has default for the owners to choose.
Hope that we can have metal gates installed ...
In this way we can open the wooden door to draw windows in through the windows  

[quote:b9539e7b2c="Agnes&Henry"]私人樓好少會開大門嫁喎......

唔知咪因為大堂走廊空間細...好無privacy...[/quote]

開個門罅俾風出入 唔係真係開哂個門俾人見哂嘛  :

[quote:726c441ac5="hales"]其實我鐘意開門 感覺上戶戶都關哂門好冷漠
而且冇哂果o的左右鄰理好close既感覺 以前我住屋村果時
打開木門就可以同隔離屋吹水 見唔到面向到大叫(對面屋都試過...哈~)
而家o的樓 單位同單位之間已經冇呢o的野了
甚至係有可能連隔離屋o的人係乜野樣 可以係未見過的...[/quote]

但我地同其實層數座向既人未入伙已經識左  :