藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jeffrey Shirley
打印 上一主題 下一主題

決定 [複製鏈接]

[quote:2f2d4a4357="Jess&Burns"][quote:2f2d4a4357="Tomato"][quote:2f2d4a4357="diedsee"]我都係冇諗住咁快生小朋友先養亞仔
亦冇可否認 有亞仔之後我地成家人的關係好左好多 特別係我同亞志亞媽
但覺得狗同貓好唔同 黏身好多 唔識獨立
我真係當佢係仔咁養 ga 我地已經好小去街
通常點都要一個人留嚮屋企陪亞仔 去街食飯都盡早返屋企
如果可以帶埋亞仔去朋友的 gathering 就一定帶
要做運動我地就盡量做 d 可以帶埋亞仔去 好似行山同游水
總之咩都預亞仔 你知啦 佢身形都唔細 ga  :
有時我都會埋怨自己做咩養狗失去私人時間 但冇亞仔 我同佢亞媽的關係一定冇改善lor 起碼而家有個共同話題
我知我冇能力去 take care 小朋友 所以我唔會生住
我一定要好好考慮過先去生bb 人地的 bb 咁可愛 玩住人地果 d 先 lor  :mrgreen:[/quote]

好有同感 好有同感呀!!
去街都唔敢去咁耐 放工好想返屋企
朋友gathering無得帶狗狗 唔想去
買糧比佢食 又驚比左隻唔好比佢食 周圍搵天然糧...
佢唔食又心痛 逐d餵佢 佢食晒 我好開心
幫佢執屎執尿梳毛抹眼耳屎都覺得好開心.... :mrgreen:
小朋友都係玩人地0個d好.......[/quote]

使唔使咁緊張呀.... :sweat:
我開頭都有咁既緊張既... 後來無啦~[/quote]

係囉~~遲o下佢地就會覺得你成日煩住哂~~想訓覺又俾你捉佢玩
想偷偷地係屋企跑跑跳跳又成日俾你望到實.......
:

[quote:f6c636d0a2="Tomato"][quote:f6c636d0a2="hales"][quote:f6c636d0a2="Tomato"][quote:f6c636d0a2="diedsee"]我都係冇諗住咁快生小朋友先養亞仔
亦冇可否認 有亞仔之後我地成家人的關係好左好多 特別係我同亞志亞媽
但覺得狗同貓好唔同 黏身好多 唔識獨立
我真係當佢係仔咁養 ga 我地已經好小去街
通常點都要一個人留嚮屋企陪亞仔 去街食飯都盡早返屋企
如果可以帶埋亞仔去朋友的 gathering 就一定帶
要做運動我地就盡量做 d 可以帶埋亞仔去 好似行山同游水
總之咩都預亞仔 你知啦 佢身形都唔細 ga  :
有時我都會埋怨自己做咩養狗失去私人時間 但冇亞仔 我同佢亞媽的關係一定冇改善lor 起碼而家有個共同話題
我知我冇能力去 take care 小朋友 所以我唔會生住
我一定要好好考慮過先去生bb 人地的 bb 咁可愛 玩住人地果 d 先 lor  :mrgreen:[/quote]

好有同感 好有同感呀!!
去街都唔敢去咁耐 放工好想返屋企
朋友gathering無得帶狗狗 唔想去
買糧比佢食 又驚比左隻唔好比佢食 周圍搵天然糧...
佢唔食又心痛 逐d餵佢 佢食晒 我好開心
幫佢執屎執尿梳毛抹眼耳屎都覺得好開心.... :mrgreen:
小朋友都係玩人地0個d好.......[/quote]

點解我從來都唔覺得 執屎係好開心既事黎既...... :em05:
未養過之前真係唔知 養左之後先知原來貓屎真係....好臭阿[/quote]

我個d friend養左兩隻貓 都話d屎好臭... :em18:
真係咁臭???我兩隻狗自從食左天然糧...d屎無咁臭啦~~
同埋佢地痾得好定時...d屎仲好易執tim..... :[/quote]

要唔係俾o的sample你??  信箱ok咖可? :