藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

大家覺得打開窗時,邊個單位比較嘈吵 [複製鏈接]

其實有冇諗過荔景村都係好近3號碼頭的?
而且同3號之間所隔果條仲要係高速公路...
其實我覺得荔景村可能仲嘈..

記憶中係有隔音屏 不過隔音屏弁鄏n似只能減一兩個db.....
我親身上過去荔景村睇過 貨櫃碼頭唔多覺嘈 不過可能比較上遠少少
不過馬路既車聲就幾勁o下......

其實麗港城都唔少野咖~

[quote:2fba833b83="saga"][quote:2fba833b83="hales"]
其實麗港城都唔少野咖~[/quote]

點唔少野呢?[/quote]
麗港城對正去東隧果條路 中下層單位就響橋邊 好鬼死嘈咖...
所以人地話住麗港城一係住好高 一係住最低...

其實我唔好sure近碼頭係唔係會好嘈 不過我知在高速公路邊就一定嘈...
都有唔少貴樓就在高速公路邊的呢 例如鹿茵山莊都在吐露港公路旁...
其實yoho都唔少野....坋鉹@樣係公速公路(去文錦道的)

其實城規會批九號 應該係有噪音評估報告的 不過 搵唔到..........
噪音評估報告是一定有的 不過可能冇公開都唔定 不過正常城規會係會
做左環境評估 再會公開咨詢 再收意見書之後先會批的
不過似乎區議會果邊好似冇收到咨詢文件 所以批之前冇收到反對建議

[quote:5108799c89="saga"][quote:5108799c89="dracula"]我個 friend o係貨櫃碼頭做o野 妐亶f櫃碼頭夜景好靚呢~~   [/quote]

我姐 bf 都係 9 碼返工呢 ...
其實青衣四面環海真係唔錯架 ...[/quote]
其實我真係唔擔心妢|好嘈
因為我以前就在三號仔做野 我都唔覺得妏汻r
我又到個4號仔 身在4號仔的天台 樓下就係個貨櫃場同泊位 我都唔多覺妏?.

[quote:7b4d8f1149="L"]比我就買禮頓山一號...發夢完畢.. :[/quote]
:em16:  :em16:
白加道一號 :em12: