藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: diedsee
打印 上一主題 下一主題

新電腦 [複製鏈接]

[quote:8211b9b04b="bunnud"]其實要睇番你係用部機黎做咩?咩樣好難講邊部好D喎[/quote]

價錢有差嘛~ :

[quote:7033327969="bunnud"][quote:7033327969="hales"][quote:7033327969="bunnud"]其實要睇番你係用部機黎做咩?咩樣好難講邊部好D喎[/quote]

價錢有差嘛~ :[/quote]

唔明解添 :?:[/quote]
嗯嗯....我意思係話....
兩個config都差不多 不過價錢有差...
其實家用的話其實家家電腦用途都是差不多
所以我個人覺得買電腦既用價錢來就config...
即係你打算用幾多錢買機 就因貨就價...
因為兩三千蚊到幾萬蚊都是一部電腦........=.=

3850 應該冇mon掛??...
價錢差不多了
不過如果係我既話會用一條512 不會用兩條256..
因為慳一條ram 槽....怕日後要加ram冇位加..
不過唔知diedsee打唔打pc game?? 打既話64MB display card未必夠
sound card最好都係平平地都換張sound blaster live (應該150蚊左右)
soundblast live既聲靚過128bit既好多好多好多咖~~

1U rack mount?????@@咁勁@@??
要用薄版cd-rom(notebook果o的)
intel 機 只係個1U case + 底板已經過萬了耶...
諗諗買PSX....香港唔知出左未 日本早幾日出左

做server用linux比較stable喎....
咁你第時咪要用fix-ip?